Daar zit muziek in!

Tentoonstelling van filmposters in Sûnenz – 2 mei t/m 1 juli 2022

Weet je nog, die keer dat je met je afspraakje naar de bioscoop ging en in het donker genoot van West Side Story, Grease of Dirty Dancing? Wie kan de liedjes uit The Sound of Music en Ja Zuster, Nee Zuster nog meezingen? En wie waande zich nooit even John Travolta op de dansvloer?

Op de tentoonstelling Daar zit muziek in! maken we aan de hand van 28 filmposters een reis door de tijd en zetten we de mooiste muzikale filmherinneringen van de jaren veertig tot nu op een rij.

Met deze expositie willen we laten zien dat muziek het leefplezier verhoogt. Ieder mens heeft een muziekgeheugen dat is verbonden met bijzondere fases in het leven. Dat geheugen is zo sterk dat zelfs Alzheimer het niet uit kan wissen. Luister naar een liedje van vroeger en je komt meteen weer in dezelfde sfeer van toen. En muziek heeft meer levensbevorderende kwaliteiten.

Wist je bijvoorbeeld dat:

  • Muziek je stemming kan verbeteren of versterken.
  • Muziek bijdraagt aan het fysiek en mentaal welbevinden.
  • Muziek geeft weer waar je behoefte aan hebt, kan herinneringen of kracht geven.
  • Muziek helpt tegen slapeloosheid. Ook is het fijn wakker worden met muziek.
  • Muziek beïnvloed je polsslag, bloeddruk, ademhaling, bloedcirculatie, spijsvertering, hartslag en spiersamentrekkingen.
  • Muziek helpt bij het vinden van oplossingen wanneer je nadenkt over problemen.

Ook zin gekregen om de films bij de posters weer eens te zien of de liedjes te horen? We hebben hieronder alle films op een rij gezet. Ook kun je er liedjes uit de films beluisteren of een trailer van de film bekijken.Download hier alle informatie over de filmposters die te zien zijn.

Over de schrijver
Reactie plaatsen