Nu ook een SlimoTheek in Oosterwolde
11 januari 2022 
in Nieuws

Nu ook een SlimoTheek in Oosterwolde

Ongemerkt maak je elke dag gebruik van slimme technologie. Denk aan je mobiel, je e-bike of misschien heb je wel een slimme speaker in huis staan. Technologie die je kan helpen bij het zelfstandig blijven en deze technologie vind je binnenkort in de SlimoTheek Oosterwolde. 

Technologie zien en ervaren.

Met het ouder worden zijn we soms aangewezen op slimme hulpmiddelen. Dat hoeft geen probleem te zijn. Het helpt ons immers om zelfstandig te blijven. Met de SlimoTheek van GeneratieThuis laten we de mogelijkheden zien. Denk hierbij aan slimme rookmelders, de seniorentelefoon of de slaaprobot waarmee je makkelijker de slaap kunt vatten.

Technologie moet je niet alleen zien, ook ervaren. Daarom geven we niet alleen deskundig en praktisch advies, we lenen de technologie ook gratis uit. Zo kan je ervaren en beoordelen of het de aanschaf waard is. De producten kunnen aangeschaft worden bij lokale ondernemers.


Nu ook in Oosterwolde

Dankzij een prachtige subsidie van Het Fonds 2021 kunnen we ook in Oosterwolde een SlimoTheek realiseren. De SlimoTheek komt te staan in het Dagcentrum in Stellinghaven. Daarom besteden we extra aandacht aan producten die gericht zijn op mensen met (beginnende) dementie.

We zijn op dit moment druk bezig met de aanschaf en de inrichting. Vanaf maart 2022 gaan we beginnen met het organiseren van workshops voor ouderen, mantelzorgers en belangstellenden. Naast de uitleg van de producten zullen we ruim de tijd nemen voor vragen en persoonlijk advies.
Natuurlijk vergeten we de zorgprofessionals niet. Het is belangrijk dat zij goed op de hoogte zijn van de mogelijkheden zodat zij de juiste technologie kunnen adviseren.


Kan je niet wachten? Neem dan een kijkje bij onze SlimoTheken in Drachten en Dokkum en laat je informeren door de vrijwilligers van Stjoer.

Over de schrijver
Reactie plaatsen