De Museum Plus Bus komt naar Drachten
24 maart 2021 

De Museum Plus Bus komt naar Drachten

Kunstliefhebbers, opgelet! Misschien heb je weleens gehoord van de Museum Plus Bus voor ouderen. Dit initiatief zorgt ervoor dat ouderen met de bus allerlei musea kan bezoeken. Elke dag ging de bus met een groep senioren op reis naar een van de veertien deelnemende musea. Door de coronacrisis ligt dit allemaal stil, maar gelukkig is er een oplossing. De Museum Plus Bus neemt kunst mee naar woonzorgcentra en wij hebben het geluk dat de bus van 3 t/m 17 mei naar Drachten komt.

Topstukken on tour

Dit initiatief heet topstukken on tour en het is een reizende tentoonstelling. De bus brengt replica’s van de topstukken naar Sûnenz en daar blijven de stukken voor een periode van twee weken beschikbaar voor publiek. Daarna vervolgt de bus zijn reis naar andere woonzorgcentra in Nederland. Er komen vier replica’s van topstukken uit zestien deelnemende musea. Er komt ook tijdens de tentoonstelling een ervaren museumdocent naar de locatie toe, om meer te vertellen over de achtergrond van de topstukken. Een leuke en leerzame ervaring!

Kom de topstukken bewonderen bij Sûnenz in Drachten

Van 3 t/m 17 mei kun je genieten van de tentoonstelling. De lezeing op woensdag 5 mei van 10.30-12.00 uur gaat helaas niet door in verband met te weinig aanmeldingen. Wilt u meer over de expositie weten, dan kunt u hier meer informatie vinden.

Topstukken on tour wordt gesponsord door de BankGiro Loterij.

Over de schrijver
Reactie plaatsen