Eat & Share 7 juli Drachten
13 juni 2022 
in Nieuws

Eat & Share 7 juli Drachten

Een gelijkwaardig samenspel

'Wanneer gaan we het met z'n allen nu eens hebben over het feit dat doodgaan bij het leven hoort'. Een uitspraak van een ambulance verpleegkundige bij een Fries congres met als thema preventie en de beschikbaarheid van zorg. Het was even stil in de zaal. Ik denk dat veel aanwezigen hun gedachten hadden bij hun eigen verlies van dierbaren. Ik wel in ieder geval. En dan komt het dichtbij en wordt het complex. We zetten allemaal wel eens vraagtekens bij 'de maakbaarheid van het leven'. Voeg daar nog eens aan toe dat de beschikbaarheid van hoogwaardige zorg een schaars goed dreigt te worden en je hebt je stiltemoment te pakken.

Wanneer het complex wordt is er per definitie geen eenduidige oplossing voorhanden. Een goede start is het aanreiken van denkrichtingen en het voeren van een inhoudelijke discussie. Dat is precies de reden waarom ik blij ben dat mr. Ageeth Ouwehand Van de Raad van Volksgezondheid en Samenleving met ons dit gesprek wil gaan voeren aan de hand van de publicatie Anders leven en zorgen. We moeten toe naar een gelijkwaardig samenspel tussen naasten, vrijwilligers en beroepskrachten, is de kern van deze publicatie. De RVS pleit voor een grondige verandering van hoe formele en informele zorg op dit moment samenwerkt.

Op de Eat & Share van 7 juli in gaan wij met elkaar in gesprek aan de hand van deze publicatie. Om 8.00 uur beginnen we in Sûnenz Drachten met de interactieve presentatie van Ageeth Ouwehand. Waarna we om 8.30 uur met elkaar aan de ontbijttafel verder praten.
Zoals gewoonlijk hebben we een mooi mix van het informele en formele netwerk aan tafel zitten. Dus, voel je welkom om aan te schuiven en neem gerust iemand mee.

Aanmelding is handig en kan je doen via info@sunenz.nl


Over de schrijver
Reactie plaatsen