Expositie 'Altered'

Jarenlang werkte Manon Ouimet als mode en beauty fotografe op de catwalks in Londen, tot ze gefrustreerd raakte door het eenzijdige beeld van wat schoonheid zou zijn. Ze besloot een serie te maken van mensen die ‘Veranderd’ zijn. Ze laat mensen zien die een verandering aan hun lichaam hebben opgelopen als gevolg van ziekte, oorlog, een ongeval of geweld. Ze missen een been, een arm of hebben bijvoorbeeld een verandering opgelopen bij een brand. Het laten zien van deze ongewilde veranderingen heeft als doel om bij te dragen aan gelijkheid en diversiteit.

Kan een beschadigd lichaam ook mooi zijn?

De foto’s vragen van de kijker om zichzelf te verkennen door de bril van deze ander. Wat is eigenlijk een kloppend lichaamsbeeld? Wat is schoonheid? Kan een beschadigd lichaam ook mooi zijn? Daarnaast was het artistieke proces van het maken van deze foto’s voor de deelnemers zelf vaak een emotionele reis naar het opnieuw ontdekken van zichzelf. Binnen ZuidOostZorg vinden we elk mens uniek. Ons logo bestaat dan ook uit allemaal verschillende karakters. Iedereen is gelijk, niemand is hetzelfde. Maar we zijn allemaal mooi en de moeite waard.

MANON OUIMET

MANON OUIMET is een in Londen gevestigde fotograaf. Manon houdt zich bezig met ideeën over identiteit en de therapeutische waarden die fotografie kan bieden en stelt moeilijke maar essentiële vragen over lichaamsbeeld en visuele representatie. Haar werk pleit voor begrip en mededogen, terwijl ze zelfvertrouwen en positiviteit stimuleert bij de individuen met wie ze samenwerkt. Manons werk is ontstaan vanuit het verlangen om menselijke verhalen te vertellen en om elk individu dat ze fotografeert te vieren. www.manonouimet.com 

Deze expositie is op dit moment nog niet te bewonderen. 


Over de schrijver
Reactie plaatsen