Extra geld voor Inclusief Sporten & Bewegen
20 mei 2021 
in Nieuws

Extra geld voor Inclusief Sporten & Bewegen

Het Rijk maakt extra budget vrij voor de uitvoering van het Sportakkoord in 2021. Dat is goed nieuws. Sûnenz is kernlid van het Lokaal Sport- en Beweegakkoord Smallingerland. Wij denken actief mee hoe we ook ouderen, na corona, weer aan het sporten en bewegen krijgen.

Minder leden bij sportverenigingen

Sportverenigingen zien hun ledenaantal terug lopen door corona. Terwijl we weten dat juist nu bewegen zo belangrijk is voor je gezondheid. Vooral als we dat samen doen.
Samen met de andere kernleden en sportverenigingen in de gemeente werken we aan een programma waarmee we het nieuwe sportseizoen knallend kunnen open. Het extra geld van het rijk is hiervoor een mooie stimulans. Een ander deel van het geld gaat naar een extra buurtsportcoach. Deze heeft de taak om inwoners die niet lid zijn van een sportvereniging aan het sporten en bewegen te krijgen.

Alle informatie over het Lokaal Sportakkoord vind je op de gloednieuwe website: www.sportakkoordsmallingerland.nl 


Sûnenz gaat voor passend sport- en beweegaanbod

Inclusief sporten en bewegen is een van de kerndoelen van het Lokaal Sportakkoord. Als Sûnenz zetten we ons in voor passend sport- en beweegaanbod voor ouder wordende inwoners van Smallingerland. Bewegen is en blijft zo belangrijk, ook als je ouder wordt. Denk alleen maar aan het trainen van je spierkracht en balans. Dit hoeft zeker niet altijd onder begeleiding van een fysiotherapeut. Samen sporten met anderen is minstens zo belangrijk

Over de schrijver
Reactie plaatsen