Hulp bij stoppen met roken

Wil je ook stoppen met roken? Dat is een goede keuze. Wist je dat steun van je vrienden en familie je enorm kan helpen? Daarnaast zijn er speciale 'stoppen met roken - coaches' die je gratis helpen. Je kan je aanmelden via stoppenmetroken@ggdfryslan.nl

Beter voor je gezondheid

Je weet vast al dat stoppen met roken veel voordelen heeft. Het is beter voor de gezondheid van jezelf maar ook voor de mensen om je heen. Stoffen in tabaksrook zoals nicotine, koolmonoxide en teer zorgen voor ernstige ziekten, hoge bloeddruk, schade aan de bloedvaten en een slechte conditie. Daarnaast scheelt je flink wat euro's in je portemonnee en bovenal ben je niet meer afhankelijk van je sigaret. Toch rookt 24% van alle Friezen boven de 18 jaar. Maar let op: de helft van deze rokers wil graag stoppen en dat is een goed plan!

Laten we eerlijk zijn: stoppen met roken is niet gemakkelijk. Een beetje hulp kan je vast wel gebruiken. De eerste stap die je kunt doen is de tips bekijken op de website www.ikstopnu.nl
Kijk ook eens op de website van je zorgverzekeraar. Begeleiding bij stoppen met roken wordt namelijk vergoed vanuit het basispakket.
Als je wilt stoppen zonder begeleiding dan is het handboek 'Nederland stop met roken' een handige tip. 

Stoppunt GGD Fryslân

Wil je met iemand praten over hulp bij het stoppen met roken? Dat kan. Bij het Stoppunt van GGD Fryslân krijg je advies en informatie op maat. Neem voor een afspraak telefonisch contact op met GGD Fryslân via 088 22 99 444 of mail je naam, woonplaats en telefoonnummer naar stoppenmetroken@ggdfryslan.nl.


Over de schrijver
Reactie plaatsen