Met FitStap leer ik nieuwe en gezonde gewoontes aan
26 mei 2021 

Met FitStap leer ik nieuwe en gezonde gewoontes aan

‘Het mooie aan FitStap is dat je nieuwe gewoontes aanleert en zo ik merk dat ik stap voor stap steeds fitter word’. Deze deelnemer vat mooi samen waar FitStap over gaat. Laten we je nog wat meer vertellen.

Nieuwe gewoontes aanleren

FitStap is een beweegprogramma van 12 weken. Die 12 weken zijn erg belangrijk omdat je niet zomaar je beweeggedrag verandert. Je moet tijd hebben om te wennen aan een nieuwe leefstijl waarin je veel beweegt en gezond eet. Gelukkig sta je er niet alleen voor. De Buurtsportcoach van Sportbedrijf Drachten is jouw persoonlijke coach. En vergeet je groepsgenoten ook niet. Ook zij zijn belangrijk in het gemotiveerd blijven en doorzetten. Als je samen de krachten bundelt heb je grote kans dat ook jij je een gezonde leefstijl eigen maakt. De app die je erbij krijgt, geeft je net die praktische tips waar je behoefte aan kunt hebben. Kortom, je staat er zeker niet alleen voor.

Want Zo blijfeElke week kom je samen met de groep om het programma te volgen. Zelf ga je ook aan de slag. Je wordt begeleidt door een deskundige coach van het Sportbedrijf Drachten. Zo leer je meer over gezonde voeding en gezond bewegen. De coach helpt je ook om gemotiveerd te blijven. In de gratis app kan je je voortgang volgen en sta je in contact met je coach.

Ik wil aan de slag

Goed nieuw: dat kan! FitStap wordt aangeboden door Sportbedrijf Drachten is voor iedere inwoner van Smallingerland. Jong of oud maakt niet uit. Als je maar, samen met anderen, aan de slag wilt met je eigen gezondheid. Je zult zien iedereen zijn of haar eigen reden hiervoor heeft. De een gaat aan de slag met de hoge bloeddruk en de ander is het bankzitten zat en wil in beweging komen. Samen met de coach zorg je dat je eigen doel duidelijk is. Pas dan kan je na 12 weken ook dat vinkje zetten: yes, i did it!

We zetten alles nog even voor je op een rijtje:

  • Je traint elke week in een groep
  • Wekelijks voer je twee zelfstandige trainingen uit
  • Via de app krijg je praktische tips en opdrachten
  • Je eigen coach en groep ondersteunt jou

FitStap is voor iedereen, ook als je een beperking hebt. Je voert de oefeningen uit op je eigen tempo en niveau.

Kan ik gratis meedoen?

Laten we beginnen om te zeggen dat je eigen inzet de meest waardevolle investering is die je kan doen voor je eigen gezondheid. Het Sportbedrijf Drachten investeert met je mee waardoor de kosten laag zijn, namelijk € 25,- voor het hele programma.

De eerste stap voor FitStap is aanmelden. Dat doe je hier: Sportbedrijf Drachten – Fitstap (sportbedrijf-drachten.nl)

Tip

Wil je wat meer lezen over FitStap en artikelen raadplegen? Kijk dan op hun website: www.fitstap.nl

Over de schrijver
Reactie plaatsen