Blijf veilig in beweging!

Bewegen is gezond en het brengt u daar waar u zijn wilt. Maar soms is dat niet meer vanzelfsprekend. Hoe kunt u veilig en met plezier in beweging blijven? In de mobiliteitsweek in De Waadwente in Dokkum is een divers aanbod van verschillende activiteiten en workshops.


Doet u ook mee?

 

Bekijk hier het diverse aanbod van verschillende
activiteiten en workshops

Scootmobieltraining 

U kunt meer vertrouwd raken met de scootmobiel en leren veilig aan het verkeer deel te nemen tijdens deze scootmobieltraining. Alvorens wordt u warm ontvangen met een kopje koffie of thee. Waarna u gaat beginnen met de training.

Het geheel van de training bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. Tijdens de theorietest komen de nieuwste verkeersregels en verkeerssituaties aan bod. Hierbij staat de plaats op de weg voor een scootmobiel centraal.

Voor het praktijkgedeelte wordt er buiten een vaardighedenparcours uitgestippeld waar u de theorie, wat u van te voren hebt geleerd, kan toepassen. 

Locatie 

De Waadwente Dokkum

Datum 

Dinsdag 28 september 2021

Tijd

13.30 - 16.30 uur

Fit wandeltest

U kunt uw lichamelijke fitheid checken door het afleggen van de UKK-wandeltest. Voordat u begint wordt u warm ontvangen met een kopje koffie of thee. De test zelf bestaat uit het wandelend afleggen van een 2 km wandel parcours in een zo snel mogelijke tijd. 

Voordat u deelneemt aan de wandeltest worden verschillende testen afgenomen, zoals het meten van de bloeddruk, hartslag, uw lengte en gewicht. Daarnaast wordt er een korte vragenlijst ingevuld.

Via een bepaalde formule, waarin gewicht, lengte, leeftijd, geslacht, hartslag en wandeltijd de ingrediënten zijn, wordt na afloop de fitnessindex uitgerekend. Deze fitnessindex geeft een indicatie voor de lichamelijke fitheid.

Buiten de bovenstaande ingrediënten voor de UKK wandeltest kunt u ook uw bloedsuikerwaarden en dat van de cholesterol laten meten.

Locatie 

De Waadwente Dokkum

Datum 

Woensdag 29 september 2021

Tijd

14.00 - 17.00 uur

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met 22 september 2021

Kosten 

Deelname aan deze activiteit kost 8 euro 

Fietsersbond

U kunt met de fiets buiten een parcours afleggen waarna u meer informatie krijgt over de fiets en uw rijgedrag.

Locatie 

De Waadwente Dokkum

Datum 

Donderdag 30 september 2021

Tijd

13.00 - 17.00 uur

Valrisico 

Iedereen kent wel iemand die eens is gevallen. Maar erbij stilstaan dat je zelf ook kunt vallen, dat doe je niet zo snel. Toch kan het ook u gebeuren! Valpartijen komen op elke leeftijd voor. 

Naarmate u ouder wordt, verandert uw lichamelijke conditie. Bewegingen en reacties worden trager en strammer. Deze beperkingen hoeven geen probleem te zijn. Door lichamelijk actief te blijven, onderhoudt u uw reflexen, spierkracht en coördinatie. Stilzitten of inactiviteit vergroten het risico op vallen. Een valpartij kan een hoop narigheid veroorzaken. Gelukkig kunt u er zelf veel aan doen om te voorkomen dat u valt. De valrisico-check is voor mensen die merken dat ze meer moeite beginnen te krijgen met lopen, al eens gevallen zijn, of bang zijn om te vallen. En daar zelf wat aan willen doen!

Aan het begin van de middag kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie of thee. Waarna u de test begint. Tijdens de test kun u er achter komen of u risico loopt om te vallen. Na afloop van deze check krijgt u meer inzicht in uw valrisico en welke vervolgstappen u hierin kan ondernemen om het risico te verminderen.

Locatie 

De Waadwente Dokkum

Datum 

Donderdag 30 september 2021

Tijd

13.00 - 17.00 uur

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met 23 september 2021

Proeffietsen

Tijdens deze middag laat Medipoint diverse driewielers en fietsen zien en verstrekt informatie hierover. Denk hierbij aan welke fiets het beste bij u past of het uitproberen van fietsen bij balans problemen.

Locatie 

De Waadwente Dokkum

Datum 

Donderdag 30 september 2021

Tijd

13.00 - 17.00 uur

Rijvaardigheid 

Veilig en vertrouwd autorijden blijft belangrijk, ook als je al jaren rijervaring hebt. We weten dat je reactievermogen en je zicht ongemerkt kunnen verminderen. Daarnaast veranderen het verkeer en de regels continu. Daarom organiseert Stichting Bevordering Verkeerseducatie speciaal voor de vrijwilligers van ZuidOostZorg een rijvaardigheidstraining in De Waadwente in Dokkum. 

Aan het begin van de ochtend krijgt u een heerlijk kopje koffie of thee aangeboden. Daarna begint u aan de training. Deze bestaat ten eerste uit een workshop voor het opfrissen van de theorie. Waarna u begint met het praktijkgedeelte. Dit bestaat uit een praktijkrit in uw eigen auto met begeleiding van een rijinstructeur inclusief een nabespreking. Als laatste kunt u deel uit maken van een workshop over waarnemen en afleiding.

Locatie 

De Waadwente Dokkum

Datum 

Vrijdag 1 oktober 2021

Tijd

09.00 - 12.00 uur

Let op!

Neem uw eigen auto mee
WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

arrow_drop_up arrow_drop_down