Online exposities

Deze exposities zijn voor nu niet meer 'in het echt' te bezoeken en te bekijken. Maar, je kunt nog steeds online genieten van de prachtige beelden en verhalen van de kunstenaars waarmee we samenwerken. Onderstaand vind je een overzicht van alle lopende exposities die nu zijn te bewonderen via internet.

Er is iets groots, iets wilds en rustigs

Er is iets groots, iets wilds en rustigs gaande, dat is de titel - afkomstig uit een gedicht van Vasalis - van een online expositie over ouderen, intimiteit en seksualiteit. Curator Alie Lucas, fotograaf Inge Nicolaij en schrijver Adwin de Kluyver portretteren in woord en beeld het intieme leven van een generatie. Werk van Nederlandse dichters vult de foto's en verhalen - vol wellust, weemoed, verlangen en eenzaamheid - aan.

Soms word ik wakker....

Soms word ik wakker - stemmen van eenzaamheid: een literaire online tentoonstelling over eenzaamheid bij ouderen. Via een serie van verhalen en foto's wordt u een blik gegund in het leven én het hoofd van een reeks eenzame personages. Als kijker/lezer wordt u uitgedaagd om na te denken over de eigen eenzaamheid en die van anderen.

Oog in oog met oorlog

Oog in oog met oorlog: een online tentoonstelling van het Fries Verzetsmuseum waarin we teruggaan naar de oorlogsjaren in Friesland. U krijgt een indrukwekkend beeld van het verzet en de jodenvervolging in deze exclusieve live online tentoonstelling.

Expositie TattooAge

Voor het project ‘TattooAge’ fotografeerde GETOUD 25 ouderen (65 jaar en ouder) met tatoeages in hun huiskamer. Ze laten hun tatoeages zien en delen de verhalen die erachter schuilen. Van een gedane belofte aan een kleindochter tot een herinnering aan een overleden dierbare. Van een tattoo uit Berberse traditie tot tatoeages op het hoofd omdat er nergens anders meer plek was. Met het project willen we niet alleen de verhalen achter de tatoeages vertellen. We willen ook een aantal beelden bijstellen. Een van de eerste vragen die we vaak krijgen is of de tatoeages niet helemaal vervaagd of uitgezakt zijn. Mensen gaan er vaak vanuit dat de tatoeages alleen op jonge leeftijd gezet worden. Toos, Dave en nog meer deelnemers laten zien dat leeftijd natuurlijk niet uitmaakt. Zij zijn pas recent begonnen met tatoeages laten zetten (en het smaakt naar meer). Sommigen lieten zich fotograferen en interviewen om te laten zien dat ze niet ‘eng’ of ‘gevaarlijk’ zijn, een ander vooroordeel dat blijkbaar speelt. Duidelijk wordt: je bent nooit te oud voor een tattoo!

Over de schrijver
Reactie plaatsen