Rijd veilig met medicijnen
28 september 2021 

Rijd veilig met medicijnen

Elke keer als je in de auto stapt of een rondje gaat fietsen moet dat veilig gebeuren. Daarom is het van belang dat je weet met welke medicijnen je mag rijden en met welke je beter even thuis kan blijven. 

De bijeenkomst

Gebruik jij medicijnen en vraag je je wel eens af of het veilig is om met deze medicijnen auto te rijden of te gaan fietsen? Kom dan naar deze voorlichtingsbijeenkomst op woensdag 17 november 2021 van 14.00 tot 16.00 uur.

Programma

Tijdens de bijeenkomst vertelt mevrouw Van der Kwaak van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) met welke medicijnen je wel en niet mag rijden. Ook wordt er uitgelegd wat de gevolgen kunnen zijn als je toch gaat rijden nadat je je medicijnen hebt gehad. Daarnaast bespreekt zij welke mogelijkheden er zijn als je toch met de auto, scooter of fiets weg wilt. En hoe je dit allemaal met jouw eigen arts kunt bespreken.

Aandoeningen 

De bijeenkomst gaat niet alleen over het rijden met medicijnen. Er is namelijk ook aandacht voor de aandoeningen. Er wordt bijvoorbeeld besproken of je nog wel mag rijden wanneer je licht dementerend bent of een pacemaker hebt. Een andere vraag kan zijn of het CBR jouw rijbewijs wel verlengt als je zo’n aandoening hebt. Mevrouw Van der Kwaak gaat bij de bijeenkomst in op al deze vragen. Daarnaast krijg je ruim de gelegenheid om jouw eigen vragen te stellen.

Wil je meedoen?

Wil jij graag antwoord op deze vragen of hier meer informatie over krijgen? Meld je dan nu hieronder aan!

De voorlichting vindt plaats op de Burg. Wuiteweg 140B, 9203 KP Drachten in Het Sûnlab. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down