Vacature: Netwerk Vrijwilliger Sûnenz
19 september 2020 

Vacature: Netwerk Vrijwilliger Sûnenz

Sûnenz staat voor gezondheid, die van u en die van onszelf. Wij geloven dat een actieve leefstijl helpt bij het zo goed en gezond mogelijk ouder worden. En wij geloven dat we elkaar nodig hebben om hiermee aan de slag te gaan. Daarom werken binnen Sûnenz ouderen, zorginstellingen, bedrijven en onderwijs samen aan gezondheid.

Wij zien een groei in het aantal groepen die activiteiten organiseren op het gebied van gezondheid. Deze activiteiten worden vaak opgezet en gedragen door enthousiaste burgers. In het begin van dit jaar hebben wij een aantal van deze groepen in het zonnetje gezet tijdens het Dakje van Sûnenz.
De volgende stap die we zetten is het blijvend ondersteunen van deze groepen met kennis en praktische hulp. Hiermee breiden we het Sûnenz netwerk uit en kunnen we preventieve activiteiten aanbieden dicht bij de ouder wordende burger, in de eigen leefomgeving.

Daarom zoeken wij per 1 november 2020 twee ouderen in functie van

Netwerk vrijwilligers Sûnenz

Hoofdlocatie Neibertilla, Drachten en locatie De Waadwente, Dokkum
(4 uur per week)

Samen met de programmamanager Sûnenz ben jij verantwoordelijk voor het onderhouden van het Sûnenz netwerk. Waarbij jij je specifiek richt op verbinden van groepen aan Sûnenz, het bieden van ondersteuning op maatwerk en het samen organiseren van activiteiten.

Wie zoeken wij?

 • Je hebt ervaring en kennis op het gebied van gezondheid. Je kan dit vertalen naar projecten en activiteiten. Kortom, je kijkt scherp om je heen, je signaleert knelpunten en zet dit om in actie.
 • Je kan je goed inleven in de gedachtewereld van ouder wordende burgers. Je bent oprecht nieuwsgierig naar wie ze zijn, wat ze beweegt en welke persoonlijke verhalen ze hebben. Hierdoor weet je wat er speelt, waar de behoeften liggen en waar de kansen voor Sûnenz liggen.
 • Je bent ondernemend en gericht op samenwerking. Je begeeft je gemakkelijk in verschillende groepen en netwerken.
 • Je bent enthousiast en kan de visie van Sûnenz goed uitdragen en presenteren aan anderen.

Wat ga je doen?

 • Als coördinator ben jij het aanspreekpunt voor groepen waarin ouderen participeren. Je zoekt actief naar samenwerking en naar de toegevoegde waarde voor Sûnenz. Je maakt deze samenwerking concreet door dit te vertalen in projecten en activiteiten.
 • Je werkt actief samen met lokale partijen, draagt hier het gedachtegoed van Sûnenz uit, geeft presentaties en levert een bijdrage aan het ontwikkelen van trainingen en cursussen.
 • Als coördinator ben je samen met de programmamanager van Sûnenz verantwoordelijk voor het uitdragen van het gedachtegoed van Sûnenz en het ondersteunen van het netwerk van Sûnenz. Je werkt hierin samen met het team van Sûnenz waarbij je gebruik maakt van je eigen expertise en ervaring.

Wat bieden wij je?

 • Een prettige en uitdagende werkomgeving waar je je werkzaamheden kan uitvoeren.
 • Je krijgt de beschikking over een iPad en andere benodigde faciliteiten die nodig zijn om je taken goed uit te voeren.
 • Je maakt deel uit van een deskundig team dat werkt vanuit dezelfde visie en je wordt ondersteunt door de programmamanager van Sûnenz.
 • Je krijgt de mogelijkheid om je te verdiepen in relevante thema’s, trends en ontwikkelingen en om je te ontwikkelen op persoonlijk vlak.
 • Je wordt ingeschreven als vrijwilliger bij ZuidOostZorg waardoor je gebruik kan maken van interne trainingen en mee kan doen aan evenementen en feestjes.
 • Je onkosten worden vergoed.

De volgende stap

Deze functie is nieuw voor Sûnenz. Kan je je vinden in de basis die is neergelegd en vind je het leuk en uitdagend om samen de functie verder te gaan vormgeven? Dan ben je samen met ons misschien wel toe aan de volgende stap.

Ben je geïnteresseerd? Mail dan voor 27 september 2020 jouw motivatiebrief naar m.dijkman@sunenz.nl De gesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 1 oktober 2020 met Coördinator Vrijwillige Inzet regio Smallingerland en programmamanager Sûnenz.

Heb je nog vragen? Deze kan je stellen aan Michel Dijkman, programmamanager Sûnenz, op 06-22749536.

Over de schrijver
Reactie plaatsen