Restaurant Bysûnder

Bysûnder. De naam zegt het al, want het is Fries voor Bijzonder. Bij Bysûnder vinden we namelijk dat ieder moment Bysûnder kan zijn. We kiezen daarom voor eerlijke producten uit de regio, vers, rekening houdend met de seizoenen en minstens zo belangrijk we koken zonder additieven. We hebben aandacht voor natuur en dierenwelzijn. Gerechten worden daarmee bereid volgens de principes van Dutch Cuisine.

Bij ons vind je geen dag hetzelfde gerecht op het menu, maar een mooi wisselend aanbod dat wordt afgestemd met wat er lokaal te verkrijgen is. Gevarieerd, gezond, lekker met aandacht voor de omgeving. Dat is Bysûnder!

Onze producten worden geleverd door diverse lokale leveranciers die verstand van zaken hebben. De groenteboer zorgt voor groenten, de slager voor vlees, de visboer zorgt voor vis, enzovoort. Ook vinden we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid heel belangrijk. Zo maken we gebruik van de producten van Blooming Bakery, een onderdeel van stichting Fier.

We vinden het belangrijk om ons steentje bij te dragen in duurzaamheid, daarom werken we lokale leveranciers waar wij gesprekken mee voeren, die weten wat we willen en achter onze visie staan. Een leverancier kan ons vertellen waar de groente geteeld is, waar ons vlees of vis vandaan komt en hoe een dier geleefd heeft. We willen zo min mogelijk verspilling, we koken op recepturen, zorgen ervoor dat al de gekochte producten verwerkt worden tot een heerlijk gerecht.


Openingstijden restaurant:
Maandag 10.00 – 17.30 uur
Dinsdag t/m vrijdag 10.00 - 19.30 uur
Zaterdag en zondag 10.00 - 17.30 uur


Contactgegevens:
0512-571939
restaurantsunenz@zuidoostzorg.nl

Als u bij ons binnenloopt wordt u warm welkom geheten, door één van onze medewerkers. U kunt genieten van een gezellige warme sfeer. We zetten voor u de heerlijkste koffie of thee dat geserveerd kan worden met een lekkernij. Ook voor een hapje en drankje zit u bij ons goed. Daarnaast hebben we uitstekende restaurant koks. Zij bereiden de lekkerste gerechten die u voor een vriendelijke prijs bij ons kunt nuttigen.

Dieetwensen of allergieën? Wij houden graag rekening met uw dieetwensen, allergenen of andere speciale wensen. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.

Catering voor speciale gelegenheden

Wilt u gebruik maken van een ruimte voor een vergadering, feestje of een andere bijeenkomst. Dat is bij ons mogelijk. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. 
- Lunch
- Thee en meer
- Diner buffetten
- Borrelhapjes
- BBQ
- Desserts

Weekmenu

Week 4 2023
maandag 23 januari t/m zondag 29 januari

Pastinaak soep

met

Knolselderij salade


Roerbak spruitjes met abrikoos

Zilvervliesrijst

Kip a la King


Rats kuch en bonen

Soldatenkost

Croutons

Appel gember compote

Thaise kippen soep

met

Taugé-mango salade


Vegetarische

Spaghetti Carbonara

Broccoli kastanje champignons

Gruyère

Balsamico saus


Friese boerenkool

Aardappel puree

Reepjes vlees

Piepersoep

met

Wortel salade


Boerenkool lasagne

Mascarpone

Kipgehakt rookworst


Stamppot bospaddenstoelen

Gerookte kipfilet

Rode biet laurier jus

Indische pindasoep

met

Broccoli paprika salade


Rode kool met appel

Aardappel puree

Hachee


KFC

(Korean fried cauliflower)

Zilvervliesrijst

Broccoli salade

Gebonden champignons soep

met

Prei-ham salade


Kibbeling

Balinese saus

Witte kool winterpeen salade

Frieten


Spruitjes walnoten en rozijnen

Aardappel puree

Varkensvlees in champignons roomsaus

Pompoen gember soep

met

Witte kool salade met paprika


Kip spies

Saté saus

Appelcompote met gember

Wortel salade

Frieten


Knolselderij schnitzel

Vegetarische jagersaus

Gekookte krieltjes

Rode kool salade

Rode bieten appel soep

met

Aardappel salade


Bonne femme

Uien curry saus

Karbonade zonder been


Brioche Agnus hamburger

Lollo verte

Gebakken champignons

Rode ui blauwe kaas

Week 5 2023

maandag 30 januari - zondag 5 februari

Uien soep

met

Rode ui koriander munt salade


Gnocchi

Bospaddenstoelen

Romige witte wijn saus

Peterselie

Blue de Wolvega


Witte kool ui kerrie knoflook stamppot

Gehaktballetjes

Mosterd saus

Prol, aardappel prei soep

met

Prei appel rozijnen salade


Captain’s dinner grauwe erwten

Gebakken ui en spekjes

Gebakken krieltjes

Speklapje

Piccalilly zilveruitjes augurken


Stamppot rode bieten

Appeltjes

Geitenkaas

Gekarameliseerde sjalotjes

Balsamico stroop

Bruine bonensoep

met

Knolselderij wortel salade


Winterpeen tajine

Aardappel knoflook puree

Gebakken eendenborst

Groene peper saus


Nasi Goreng

Kipsaté

Satésaus

Witte kool salade

Seroendeng

Wortel kokossoep

met

Rode kool salade


Groenten curry

Gebakken tempeh shiitake

Geel rijst


Rode uienstamppot

Olijven

Kruidenolie

Gebakken gerookte makreel

Heldere kippensoep

met

Taugé paprika salade


Regenboog peen salade

Gebakken Kibbeling

Balinese saus

Frieten


Hete bliksem

Rode bieten salade

Reepjes vlees

Groninger mosterd soep

met

Winterpeen balsamico salade


Witlof bruin bier gebakken

Aardappel puree

Morielje crème saus

Kippen vleugeltjes


Gele bietensalade

Uien curry saus

Frieten

Varkensschnitzel

Groninger mosterd soep

met

Winterpeen balsamico salade


Witlof bruin bier gebakken

Aardappel puree

Morielje crème saus

Kippen vleugeltjes


Gele bietensalade

Uien curry saus

Frieten

Varkensschnitzel

Wat ook een mooi onderdeel van ons kunnen is, is dat wij workshops bieden voor een ieder die dat wil. We hebben een prachtig kookatelier. Onder begeleiding van een professionele restaurant kok kunt u een fantastische middag of avond beleven maar meerdaagse workshops behoren ook tot de mogelijkheden. Een mooi voorbeeld hiervan is "Mannen over de Kook”. Er wordt door alleen mannen op diverse dagen gezamenlijk gekookt en natuurlijk worden de lekker bereide gerechten verorbert op een mooi gedekte tafel. Uiteraard bieden we de workshops aan verschillende niveaus passend bij de vraag.

Cursus: mannen over de kook


Dit najaar gaan we vanaf de maand oktober weer van start met nieuwe workshops!  



Wij hopen op uw enthousiasme om weer aan deze workshops deel te nemen. Samen koken onder begeleiding van ondergetekende en het gekookte gezellig samen opeten. Mocht u iemand kennen, die zin heeft met u mee te komen om deze workshops ook te volgen, dan is dat zeker mogelijk. Nieuwe deelnemers zijn na aanmelding van harte welkom!  

De volgende data zijn reeds gepland:  
26 oktober  
9 november   
23 november   

Kosten van deze workshop bedragen €20,50 per keer.  

Tijd : 17.00 – 20.00 uur

U kunt zich voor deze workshop aanmelden bij restaurantsunenz@zuidoostzorg.nl

Verswinkel Bysûnder

De plek voor Bysûndere producten

In onze traiteur Bysûnder kunt u gezonde en bysûnder producten koken die zoveel mogelijk uit de regio komen. Bij de selectie van onze producten houden we extra rekening met de natuur, het welzijn van dieren en de gezondheid van de mens. Zo zijn er (H)eerlijke vers maaltijden te koop die je thuis alleen even hoeft op te warmen. Gemak dient de mens en tegelijk lekker en gezond. U raadt het waarschijnlijk al, de maaltijden zijn bereid door onze eigen professionele restaurant koks.

Bent u rond lunchtijd bij de winkel van Bysunder? Dan hebben we een prachtig assortiment aan lunchgerechten die je makkelijk mee kunt nemen. Op zoek naar een leuk cadeau? Kom dan ook langs, er staan al een aantal voor u klaar, maar zelf samenstellen kan natuurlijk ook. Wij zorgen ervoor dat een cadeau er altijd verzorgd uitziet zodat u het met veel plezier kan weggeven.

Openingstijden

Sûnenz, Burgemeester Wuiteweg 140b Drachten
Maandag t/m vrijdag van 9:30 tot 16:30 uur
Zaterdag van 9:30 tot 13:00 uur.

Bellen mag ook: 0512 - 57 19 26

Liever mailen?
Stuur je vraag dan naar versmarkt.sunenz@zuidoostzorg.nl