Restaurant Bysûnder

De plek om (h)eerlijk te eten & drinken

Geniet van (h)eerlijke gerechten

Bysûnder. De naam zegt het al, want het is Fries voor Bijzonder. Bij Bysûnder vinden we namelijk dat ieder moment Bysûnder kan zijn. We kiezen daarom voor eerlijke producten uit de regio, vers, rekening houdend met de seizoenen en minstens zo belangrijk we koken zonder additieven. We hebben aandacht voor natuur en dierenwelzijn. Gerechten worden daarmee bereid volgens de principes van Dutch Cuisine.

Bij ons vind je geen dag hetzelfde gerecht op het menu, maar een mooi wisselend aanbod dat wordt afgestemd met wat er lokaal te verkrijgen is. Gevarieerd, gezond, lekker met aandacht voor de omgeving. Dat is Bysûnder!

Onze producten worden geleverd door diverse lokale leveranciers die verstand van zaken hebben. De groenteboer zorgt voor groenten, de slager voor vlees, de visboer zorgt voor vis, enzovoort. Ook vinden we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid heel belangrijk. Zo maken we gebruik van de producten van Blooming Bakery, een onderdeel van stichting Fier.

We vinden het belangrijk om ons steentje bij te dragen in duurzaamheid, daarom werken we lokale leveranciers waar wij gesprekken mee voeren, die weten wat we willen en achter onze visie staan. Een leverancier kan ons vertellen waar de groente geteeld is, waar ons vlees of vis vandaan komt en hoe een dier geleefd heeft. We willen zo min mogelijk verspilling, we koken op recepturen, zorgen ervoor dat al de gekochte producten verwerkt worden tot een heerlijk gerecht.


Openingstijden restaurant:
Maandag 10.00 – 17.30 uur
Dinsdag t/m vrijdag 10.00 - 19.30 uur
Zaterdag en zondag 10.00 - 17.30 uur


Contactgegevens:
0512-571939
restaurantsunenz@zuidoostzorg.nl

Wat kunt u bij ons verwachten?

Als u bij ons binnenloopt wordt u warm welkom geheten, door één van onze medewerkers. U kunt genieten van een gezellige warme sfeer. We zetten voor u de heerlijkste koffie of thee dat geserveerd kan worden met een lekkernij. Ook voor een hapje en drankje zit u bij ons goed. Daarnaast hebben we uitstekende restaurant koks. Zij bereiden de lekkerste gerechten die u voor een vriendelijke prijs bij ons kunt nuttigen.

Dieetwensen of allergieën? Wij houden graag rekening met uw dieetwensen, allergenen of andere speciale wensen. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.

Catering voor speciale gelegenheden

Wilt u gebruik maken van een ruimte voor een vergadering, feestje of een andere bijeenkomst. Dat is bij ons mogelijk. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. 
- Lunch
- Thee en meer
- Diner buffetten
- Borrelhapjes
- BBQ
- Desserts

Onze kaarten 

Menukaart restaurant Bysûnder

Dranken en Borrelkaart restaurant Bysûnder

Weekmenu 

Week 8

maandag 19 februari– zondag 25 februari

Maandag

Kip groentesoep lavas

met

Prei salade
Dinsdag

Wortel kokssoep

met

 Aziatische wortel salade


 Marokkaanse stamppot

Wortel kikkererwten

Amandelen

Geitenkaas

Chutney


Gado gado

Ei – seroendeng - satesaus

Kip saté

Zoete aardappel frieten

Woensdag

Romige prei soep

met

Kip kerrie salade


Marokkaanse stamppot

Wortel kikkererwten

Amandelen

Geitenkaas

Chutney


Gado gado

Ei – seroendeng - satesaus

Kip saté

Zoete aardappel frieten

Donderdag

Pompoen pinda soep

met

Pompoen salade


Marokkaanse stamppot

Wortel kikkererwten

Amandelen

Geitenkaas

Chutney


Gado gado

Ei – seroendeng - satesaus

Kip saté

Zoete aardappel frieten


Vrijdag

Groningen mosterd soep

met

Duitse aardappel salade


Gebakken kibbeling

Balinese saus

Frieten
Zaterdag en Zondag

Gebonden kerrie soep

met

Witte kool salade