Restaurant Bysûnder

De plek om (h)eerlijk te eten & drinken

Geniet van (h)eerlijke gerechten

Bysûnder. De naam zegt het al, want het is Fries voor Bijzonder. Bij Bysûnder vinden we namelijk dat ieder moment Bysûnder kan zijn. We kiezen daarom voor eerlijke producten uit de regio, vers, rekening houdend met de seizoenen en minstens zo belangrijk we koken zonder additieven. We hebben aandacht voor natuur en dierenwelzijn. Gerechten worden daarmee bereid volgens de principes van Dutch Cuisine.

Bij ons vind je geen dag hetzelfde gerecht op het menu, maar een mooi wisselend aanbod dat wordt afgestemd met wat er lokaal te verkrijgen is. Gevarieerd, gezond, lekker met aandacht voor de omgeving. Dat is Bysûnder!

Onze producten worden geleverd door diverse lokale leveranciers die verstand van zaken hebben. De groenteboer zorgt voor groenten, de slager voor vlees, de visboer zorgt voor vis, enzovoort. Ook vinden we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid heel belangrijk. Zo maken we gebruik van de producten van Blooming Bakery, een onderdeel van stichting Fier.

We vinden het belangrijk om ons steentje bij te dragen in duurzaamheid, daarom werken we lokale leveranciers waar wij gesprekken mee voeren, die weten wat we willen en achter onze visie staan. Een leverancier kan ons vertellen waar de groente geteeld is, waar ons vlees of vis vandaan komt en hoe een dier geleefd heeft. We willen zo min mogelijk verspilling, we koken op recepturen, zorgen ervoor dat al de gekochte producten verwerkt worden tot een heerlijk gerecht.


Openingstijden restaurant:
Maandag t/m vrijdag van 08.30 – 19.30 uur.
In het weekend van 09.00 – 19.30 uur.

Contactgegevens:
0512-571939
restaurantsunenz@zuidoostzorg.nl

Wat kunt u bij ons verwachten?

Als u bij ons binnenloopt wordt u warm welkom geheten, door één van onze medewerkers. U kunt genieten van een gezellige warme sfeer. We zetten voor u de heerlijkste koffie of thee dat geserveerd kan worden met een lekkernij. Ook voor een hapje en drankje zit u bij ons goed. Daarnaast hebben we uitstekende restaurant koks. Zij bereiden de lekkerste gerechten die u voor een vriendelijke prijs bij ons kunt nuttigen.

Dieetwensen of allergieën? Wij houden graag rekening met uw dieetwensen, allergenen of andere speciale wensen. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.

Catering voor bedrijven

Heeft u catering nodig voor uw bedrijf of instelling? Wij kunnen u daarin ontzorgen. We hebben diverse arrangementen, van een eenvoudige lunch tot aan een warm buffet en alles wat daar tussen in zit. Ook kunnen we ervoor zorgen dat u de benodigde materialen zoals borden en bestek kunt gebruiken. We bezorgen niet aan particulieren.

·Wilt u gebruik maken van een ruimte voor een vergadering, feestje of een andere bijeenkomst. Ook dat is bij ons mogelijk. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

-Ontbijt
- Lunch
- Thee en meer
- Diner buffetten
- Borrelhapjes
- BBQ
- Desserts

Weekmenu

Week 39 2022
maandag 26 september t/m zondag 2oktober

Maandag

Thaise curry soep

met

Taugé lente-ui mango salade


Snijbonen met uitgebakken spekjes

Aardappel puree

Kipschnitzel

Paprika room saus


Gnocchi met ricotta kastanje champignons bleekselderij

Gerookte zalm

Pesto saus

Aardappelpuree

Dinsdag

Wortel kokos soep

met

Pompoen chutney


Paddenstoelen prei taart met hazelnoten en geitenkaas


Gebakken witlof bruin bier

 Aardappelpuree

Kip a la King in whisky room saus

Woensdag

Champignons crème soep

met

Champignonsalade


“Bonne femme”

(gebakken aardappel, spekjes, zilveruitjes, worteltjes, dopertwen)

Kippenpoot


Spitskool salade met rozijntjes

Kip Tandoori

Roerbak rijst

Donderdag

Culinair

ontmoeten

Vrijdag

Zoete paprika bataat soep

met

Ham-prei salade


Gebakken kibbeling

Balinese saus

Groene salade

Frieten


Spaghetti met

Romige tomaten kappertjessaus

Gorgonzola

Courgette salade

Zaterdag

Tomaat basilicum crème soep

met

Wortel salade


Kip saté

Gado Gado met saté saus

Atjar Tjampoer

Frieten


Amerikaanse stamppot

Gehaktbal

Mosterdjus

Zondag

Broccoli prei crème soep

met

Kikkererwtenspread


Varkensgehakt met koriander en Oestersaus

Ei mie

Zoetzure Bietensalade


Brioche Angus hamburger

Lolla bionde

Spek tomaat mayonaise

Koolsalade

Frieten

Week 40 2022

maandag 3 september t/m zondag 9 oktober

Maandag

Groninger mosterd soep

met

Tuinerwten salade


Spaghetti Carbonara

Zongedroogde tomaatjes salsa

Geroosterde prei met Gruyère


Wereldmaaltijd


Dinsdag

Kip groenten soep

met

Aardappelsalade


Geroosterde Bloemkool

Gehaktbal

Mosterd spekjes jus

Aardappel knolselderij puree


Bospaddenstoelen stamppot

Blue de Wolvega

Rode bieten chips

Woensdag

Indische pinda soep

met

Taugé mango salade


Half Haantje

Paprika saus

Gebakken krieltjes

Geroosterde Winterpeen en pompoen


Rendang Daging

Geel rijst

Sajoer groenten

Witte kool atjar

Donderdag

Champignons soep

met

Snijboon salade


Stamppot bietjes

Gekarameliseerde zilveruitjes

Belgisch stoofvlees


Vijf schaft

Ovenschotel

Bruine bonen groenten

Rookspekjes

Vrijdag

Gele paprika soep

met

Mais groene paprika salade


Kibbeling

Balinese saus

Wittekoolsalade

Frieten


Gnocchi

Courgette in tomatensaus

Geroosterde bosui

Gorgonzola

Zaterdag

Thaise curry soep

met

Bloemkool salade


Gebakken bavette

Kruidenboter

Gebakken bospaddenstoelen

Desembrood


Geroosterde spitskool Varkensschnitzel

Peper saus

Frieten

Zondag

Aardappel prei soep

met

Prei appel rozijnen salade


‘Jachtschotel’

Hachee

Rode kool

Aardappel puree


Brioche Angus hamburger

Guacamole mais salsa cheddar  Rode ui

Frieten

Kookworkshops

Wat ook een mooi onderdeel van ons kunnen is, is dat wij workshops bieden voor een ieder die dat wil. We hebben een prachtig kookatelier. Onder begeleiding van een professionele restaurant kok kunt u een fantastische middag of avond beleven maar meerdaagse workshops behoren ook tot de mogelijkheden. Een mooi voorbeeld hiervan is "Mannen over de Kook”. Er wordt door alleen mannen op diverse dagen gezamenlijk gekookt en natuurlijk worden de lekker bereide gerechten verorbert op een mooi gedekte tafel. Uiteraard bieden we de workshops aan verschillende niveaus passend bij de vraag.

Cursus: mannen over de kook

Dit najaar gaan we vanaf de maand oktober weer van start met nieuwe workshops!  


Wij hopen op uw enthousiasme om weer aan deze workshops deel te nemen. Samen koken onder begeleiding van ondergetekende en het gekookte gezellig samen opeten. Mocht u iemand kennen, die zin heeft met u mee te komen om deze workshops ook te volgen, dan is dat zeker mogelijk. Nieuwe deelnemers zijn na aanmelding van harte welkom!  

De volgende datums zijn reeds gepland:  
12 oktober  
26 oktober  
9 november   
23 november   

Kosten van deze workshop bedragen €20,50 per keer.  

Tijd :17.00 – 20.00 uur

U kunt zich voor deze workshop aanmelden bij restaurantsunenz@zuidoostzorg.nl

Verswinkel Bysûnder

De plek voor Bysûndere producten

Veel keuze in onze winkel

In onze traiteur Bysûnder kunt u gezonde en bysûnder producten koken die zoveel mogelijk uit de regio komen. Bij de selectie van onze producten houden we extra rekening met de natuur, het welzijn van dieren en de gezondheid van de mens. Zo zijn er (H)eerlijke vers maaltijden te koop die je thuis alleen even hoeft op te warmen. Gemak dient de mens en tegelijk lekker en gezond. U raadt het waarschijnlijk al, de maaltijden zijn bereid door onze eigen professionele restaurant koks.

Bent u rond lunchtijd bij de winkel van Bysunder? Dan hebben we een prachtig assortiment aan lunchgerechten die je makkelijk mee kunt nemen. Op zoek naar een leuk cadeau? Kom dan ook langs, er staan al een aantal voor u klaar, maar zelf samenstellen kan natuurlijk ook. Wij zorgen ervoor dat een cadeau er altijd verzorgd uitziet zodat u het met veel plezier kan weggeven.

Openingstijden

Sûnenz, Burgemeester Wuiteweg 140b Drachten
Maandag t/m vrijdag van 9:30 tot 16:30 uur
Zaterdag van 9:30 tot 13:00 uur.

Bellen mag ook: 0512 - 57 19 26

Liever mailen?
Stuur je vraag dan naar versmarkt.sunenz@zuidoostzorg.nl