Restaurant Bysûnder

De plek om (h)eerlijk te eten & drinken

Geniet van (h)eerlijke gerechten

Bysûnder. De naam zegt het al, want het is Fries voor ‘bijzonder’. Bij Bysûnder vinden we namelijk dat ieder moment bijzonder kan zijn. Als je er maar voldoende aandacht aan besteedt. Daarom kiezen we bij Bysûnder voor eerlijke producten uit de regio, vers en biologisch. Bijzonder is ook dat we nooit dezelfde gerechten serveren. Onze gerechten worden bereid volgens de principes van de Nieuwe Nederlandse Keuken van Albert Kooy. Het idee daarachter is dat we koken met aandacht voor dier en natuur, zoveel mogelijk producten uit de regio gebruiken en onze menukaart en het aanbod in de winkels afstemmen op de seizoenen. Gevarieerd, gezond, lekker en met aandacht voor de omgeving. Dat is Bysûnder!

Heb je zin om te lunchen of wil je genieten van een drie-gangen diner? Dan ben je bij ons van harte welkom aan de Burgemeester Wuiteweg 140 in Drachten.


Openingstijden restaurant:
Maandag t/m vrijdag van 08.30 – 19.30 uur.
In het weekend van 09.00 – 19.30 uur.

Contactgegevens:
0512-571939
restaurantsunenz@zuidoostzorg.nl

Weekmenu

Week 26 2022

Maandag

Champignons crème soep

Selderij salade


Risotto

Champignons en kip

Parmezaanse kaas


Gehaktballetjes in tomatensaus

Gebraiseerde andijvie

Aardappel puree

Dinsdag

Zoete paprika bataat soep

Salade geroosterde kikkererwten


Friese sla met nagelkaas

(gekookte aardappel met sla spekjes en azijn)

Reepjes vlees


Ricotta taart

Groene asperges

Spinazie

Woensdag

Thaise curry soep

Pastasalade ham courgette perzik


Krokante speklap

Teriyaki saus

Gemengde Chinese groenten

Kruidenrijst


Spaghetti met

Romige tomaten kappertjessaus

Bleu de Wolvega

Papaja salade

Donderdag

Tomaten basilicum soep

Pasta salade avocado hüttenkäse


Kipschnitzel

Pepersaus

Frieten

Spitskool salade rozijnen appel


Flammkuchen

Ricotta spinazie paprika

Zongedroogde tomaatjes

pijnboompitten

Vrijdag

Rode bieten soep

Aardappelsalade


Gebakken Kibbeling

Balinese saus,

Broccoli salade amandel rode ui

Frieten


Quinoa nasi

Met pinda´s en koriander

Kipdij saté

Satésaus

Sambal

Zaterdag

Aardappel prei soep

Wortelsalade


Varkens schnitzel

Salsasaus

Gegratineerde prei 

Rabarbermoes

Frieten


Amerikaanse stamppot

Uien curry

Rundersaucijs

Zondag

Aardappel prei soep

Wortelsalade


Varkens schnitzel

Salsasaus

Gegratineerde prei 

Rabarbermoes

Frieten


Angus Hamburger

Brioche

Oude kaas

Tomaat Mayonaise

Week 27

Maandag

Indische pinda soep

Sambal goreng boontjes


Varkens schnitzel

Prei roomsaus

Broccoli, bloemkool en wortel

Gebakken krieltjes


wereldmaaltijd

vanaf 17:00 uur

Dinsdag

Tuinerwten crème soep

Pasta Pesto


Stamppot rauwe andijvie

Zoet zure komkommer

Reepjes vlees


Varkens schnitzel

Prei roomsaus

Broccoli, bloemkool en wortel

Gebakken krieltjes

Woensdag

Spinazie crème soep

Pasta Chorizo


Gegratineerde gnocchi ovenschotel

Mozzarella


Zomerstamppot

Rundergehaktbal

Piccalilly jus

Donderdag

Wortel kokossoep

Couscous Abrikozen


Varkensgebraad in champignonsaus

Gestoofde zomer prei

Zoete aardappelpuree


Lams worstjes

Tomaat tijm saus

Couscous

Salade van komkommer-tomaat-olijven en feta kaas

Vrijdag

Piepersoep

Aardappelsalade


Gebakken kibbeling

Balinese saus,

Groene salade

Frieten


Fruitige rijst schotel

(Kip abrikozen tuinerwten

in tomatensaus)

Rijst

Zaterdag

Tomaten basilicum crème soep

Bieten salade


Kip kerrie ragout met champignons

Pasteitje

Doperwten en peultjes

Rijst


Kip saté

Saté saus

Frieten

Caesar salade

Zondag

Tomaten basilicum crème soep

Bieten salade


Kip kerrie ragout met champignons

Pasteitje

Doperwten en peultjes

Rijst


Angus hamburger

Brioche

Spekjes

Lolla bionda

Salsa rode ui

Cursus: mannen over de kook

Dit najaar gaan we vanaf de maand oktober weer van start met nieuwe workshops!  


Wij hopen op uw enthousiasme om weer aan deze workshops deel te nemen. Samen koken onder begeleiding van ondergetekende en het gekookte gezellig samen opeten. Mocht u iemand kennen, die zin heeft met u mee te komen om deze workshops ook te volgen, dan is dat zeker mogelijk. Nieuwe deelnemers zijn na aanmelding van harte welkom!  

De volgende datums zijn reeds gepland:  
12 oktober  
26 oktober  
9 november   
23 november   

Kosten van deze workshop bedragen €20,50 per keer.  

Tijd :17.00 – 20.00 uur

U kunt zich voor deze workshop aanmelden bij restaurantsunenz@zuidoostzorg.nl

Verswinkel Bysûnder

De plek voor Bysûndere producten

Veel keuze in onze winkel

In onze traiteur Bysûnder kunt u gezonde en bijzondere producten kopen die zoveel mogelijk uit de regio komen. Bij de selectie van onze producten houden we extra rekening met de natuur, het welzijn van dieren en de gezondheid van de mens. Zo zijn er (H)eerlijke versmaaltijden te koop die je thuis alleen even hoeft op te warmen. Gemak dient de mens en tegelijk lekker en gezond. Ben je rond lunchtijd bij de winkel van Bysûnder? Dan hebben we een prachtig assortiment aan lunchgerechten die je makkelijk mee kunt nemen. Op zoek naar een leuk cadeau? Kom dan ook langs bij ons in de winkel van Bysûnder of stel zelf een leuk pakket samen met Friese lekkernijen. Wat ons ook Bysûnder maakt, is de kookcursus. Deze kan op verschillende niveaus gevolgd kan worden in de traiteur. Onder begeleiding van een professionele kok worden de kneepjes van het vak bijgebracht. We werken samen met lokale leveranciers. Een mooi voorbeeld hiervan is Waldfarming, Jansma Haule en brood van Desem en zo. Zo weten we zeker dat de producten zo veel mogelijk biologisch, streekgebonden en authentiek zijn.

Openingstijden

Sûnenz, Burgemeester Wuiteweg 140b Drachten
Maandag t/m vrijdag van 9:30 tot 16:30 uur
Zaterdag van 9:30 tot 13:00 uur.

Bellen mag ook: 0512 - 57 19 26

Liever mailen?
Stuur je vraag dan naar versmarkt.sunenz@zuidoostzorg.nl