Samen werken aan gezondheid

Sûnenz

Over Sûnenz

Sûnenz komt van het Friese woord sûnens en heeft twee betekenissen: Gezondheid en Proost (op uw gezondheid). Door de letter ‘s’ om te draaien, klinkt het nog steeds als sûnens. Maar de ‘enz’ geeft de veelzijdigheid en diversiteit van het totale aanbod aan. Sûnenz ondersteunt ouderen bij het behouden van een actieve leefstijl en het zo goed mogelijk thuis wonen.

Wat is ons doel

Zo gezond mogelijk ouder worden en van betekenis zijn voor de ander, dat is toch wat iedereen wil. Daarom werkt Sûnenz aan een gezonde leefomgeving waarin burgers en professionals samen werken aan gezondheid. Het ouder worden biedt kansen en mogelijkheden maar vraagt soms ook om een beetje ondersteuning. Sunenz biedt samen met haar partners deze ondersteuning met als doel het uitstellen van en terugdringen van de vraag om zorg.

Onze partners

Alleen samen maken we de dag van morgen beter dan vandaag. Ontdek met wie wij samen werken aan gezondheid.

Vereniging Sûnenz

Sûnenz is een vereniging met de volgende leden: vertegenwoordiging van de ouderenbonden uit Smallingerland, Nij Smellinghe, Medisch Specialistisch Bedrijf, Huisartsen coöperatie,  Wim Brunninkhuis (huisarts), Pharmium Apothekers, ZuidOostZorg, GGZ Friesland, Sportbedrijf Drachten en MOS.


Alleen samen kunnen we de dag van morgen beter maken dan vandaag.


Daarom zijn we als vereniging blij dat veel meer partners zich verbonden hebben aan Sûnenz. Ook werken we intensief en prettig samen met groepen ouderen. Samen vormen wij een breed netwerk en samen kunnen we stappen zetten om onze doelen te bereiken.