Kunst activiteitenkalender

Doe ook mee!

Doe ook mee met kunst activiteiten

Drachten

23 november
30 november
7 december

14 december

13.00-15.00 uur

Keramiek cursus olv Petra Paap

 Het thema is ‘lichtpuntjes’

Keramieken is werken met klei en door een drie dimensionaal werk te maken moet het van alle kanten bekeken en betast worden. Hierdoor wordt verbeeldingskracht en creativiteit aangesproken evenals doorzettingsvermogen. Daarnaast is het natuurlijk gewoon ontzettend gezellig!

Voor deze workshop wordt een bijdrage van 20,- gevraagd (te betalen in de winkel van Sunenz).

Opgave via a.lucas@zuidoostzorg.nl

Ureterp

Elke donderdagmiddag

15.30-16.30 uur

Dansen

Dansen is een allround vorm van fysieke training. Tijdens een dansles wordt gewerkt aan klassieke en moderne danstechnieken, die conditie, spierkracht, flexibiliteit, mobiliteit en coördinatie en evenwicht verbeteren. Daarnaast is dansen heerlijk ontspannend en is het leuk om anderen te ontmoeten. Danservaring is niet nodig! Tot 1 januari 2022 zijn er geen kosten aan deze danslessen. Vanaf 1 januari vragen we een eigen bijdrage van 30,- euro per jaar (34 lessen).
Opgave via: receptie-delijte@zuidoostzorg.nl

Drachten

11 oktober
25 oktober
1 november

10.00-12.00 uur

Artistiek onderzoek naar het (zelf)portret

Bij een (zelf)portret denken we vaak aan een afbeelding van een gezicht of een mensfiguur vanuit een klassieke traditie. In dit artistieke onderzoek daag je jezelf uit en ligt de nadruk op het eigen artistieke handschrift zoals alleen jij dat doet. We kijken niet alleen naar onszelf maar ook naar elkaar en de wereld om ons heen. Voor het maken van beelden hoef je niet goed te kunnen tekenen of schilderen. Je zou ook kunnen denken aan een combinatie van tekst en beeld, een serie losse schetsen, fotografie, abstracte vormen of druktechnieken. Belangrijk aan dit proces is dat we het samen doen. We gaan kijken naar elkaars werk en reflecteren daarbij op de kleine stappen die we zetten.

Door middel van verschillende oefeningen die worden aangeboden gaan we in een structuur van 6 bijeenkomsten langs 3 fasen.

Fase 1. Experimenteren/onderzoeken

Fase 2. Maken/produceren

Fase 3. Reflecteren/presenteren (expositie)

Wees welkom!

Asa Scholma

Docent beeldende kunst en vormgeving

Drachten

26 november
16.00-17.00 uur

19.30-20.30 uur

Dansvoorstelling Gelukzoekers

Wat betekent geluk? Wat heb je ervoor nodig om gelukkig te zijn? Dat wordt uitgebeeld tijdens de dansvoorstelling op vrijdag 26 november 2021 onder begeleiding van choreograaf Marlien Seinstra van Stichting DeDansDivisie. Kom jij ook kijken?

Je vindt hieronder meer informatie en je kunt je direct aanmelden.  

Drachten

Start in januari weer

WIIS bijeenkomst

Elke derde vrijdag van de maand komt een ervaren museum docent van museum Dr8888 met een aantal kunstwerken naar het kunstatelier in Sûnenz. Om samen naar de kunstwerken te kijken, het gesprek met elkaar aan te gaan en te leren van het kunstwerk vanuit eigen kennis en ervaringen. Wat jou opvalt in een kunstwerk zegt vaak veel over je eigen invalshoek.

Drachten

2022

10:00

Danslessen

Er komt begin 2022 een mogelijkheid om danslessen in Drachten te volgen waar u zich voor kunt aanmelden. Meer informatie hierover volgt. 

Dit wordt verwacht in 2022

Drachten

11 januari

25 januari

8 februari

22 februari

8 maart

22 maart

5 april

19 april

10:00-11.30

Mear mei Muzyk orkest

Vanaf 11 januari 2022 start in Sûnenz het Mear mei Muzyk orkest. Hier kun je samen muziek maken onder leiding van Annewiep en Guus van Mear mei Muzyk. Kies het instrument dat bij je past of dat je wilt leren bespelen en Annewiep en Guus zorgen dat het lukt. Instrumenten die je kunt leren spelen zijn o.a. een keyboard, trombone en klokkenspel. De repetities zijn om de week in het winkelplein van Sûnenz van 10.00 tot 11.30 uur. Na de acht repetities samen muziek maken eindigen we op 3 mei met een feestelijk optreden als hoogtepunt.
Doe mee en kom bij de muziek!

Gratis opgave via: a.lucas@zuidoostzorg.nl

Drachten

Vanaf 10 januari tot 10 februari 2022

=

Klein Venijn

Klein Venijn gaat – geheel passend bij de actualiteit – over virussen en bacteriën. Deze interactieve tentoonstelling bestaat ten eerste uit een introductiepaneel met toegankelijke uitleg over virussen en bacteriën. Daarnaast is er een video over wat mensen kunnen doen om te zorgen dat zijzelf én de mensen om hen heen gezond blijven. Ook is er een spannend spel, waarin je samen met een partner de goede bacteriën en virussen te pakken moet zien te krijgen, terwijl je de ziekmakers ontwijkt. Klein Venijn is leuk en leerzaam voor alle Noord-Nederlanders van 11 tot 111!

Drachten

9 februari 2022

15:30-16.30

Moederziel 

In Moederziel wordt het thema 'eenzaamheid' op een ludieke en luchtige manier bij de kop gepakt. Want het onderwerp is op zich al zwaar genoeg! 

Waarom is zij altijd zo boos? Waarom belt hij zo vaak? Hij drinkt teveel! Ze heeft een knuffel op schoot! In een aantal sketches en liedjes over o.a. alcoholgebruik, daten tussen ouderen, elektronische huisdieren, het misbruiken van de alarmknop en oudere homo's die terug in de kast moeten, wordt aan het thema eenzaamheid met veel humor een theatrale draai gegeven.

Opgave via: a.lucas@zuidoostzorg.nl

Kosten: 2,50 euro incl. een kopje koffie

Drachten

Vanaf 10 februari tot 10 maart 2022

=

Schep maar op!

De interactieve installatie ‘Schep maar op!’ is er voor alle Noord-Nederlanders. Het doel van de installatie is om mensen te stimuleren regie te nemen over hun eigen gezondheid, op hun eigen manier. We willen informeren, vermaken, verrassen, aanzetten tot nadenken en het liefst ook tot actie om gezond te blijven. Maar daar willen we niet betuttelend in zijn. Iedereen beslist zelf welke keuze hij of zij maakt.

arrow_drop_up arrow_drop_down