Kunst activiteitenkalender

Doe ook mee!

ENCOUNTER#7

Deelnemers gezocht voor kunstproject ENCOUNTER#7  


Heb ik jou niet eerder ontmoet?


Wie ontmoet jij tijdens Encounter#7? Jezelf? Iemand anders? Of ben je dat juist zelf? Wie was en wie ben je eigenlijk? Is dat dezelfde persoon?


Encounter#7 gaat over het leven en het lichaam. Over hoe die met elkaar verbonden zijn. En over hoe je relatie ermee verandert naarmate de tijd verstrijkt.


Met behulp van de Encounter#7-methode teken je je eigen levensloop in een tijdlijn. Je gaat met Indische inkt en een kroontjespen samen met een getrainde vrijwilliger aan de slag.


Met jouw verhalen en herinneringen aan gebeurtenissen en personen schets je een zeer persoonlijk beeld van jouw leven. Maar ook een beeld waarin anderen zich misschien wel kunnen herkennen. Over wie gaat het eigenlijk?


Meedoen met Encounter#7 geeft een frisse en verrassende kijk op jezelf en op de ander. Op hoe we ons tot elkaar en tot onszelf verhouden. Jouw getekende tijdlijn wordt, samen met de tijdlijnen van de andere deelnemers, na afloop van het project geëxposeerd in de locaties van ZuidOostZorg.


Waar raken ze elkaar? En zijn we niet eigenlijk allemaal hetzelfde? Diepgaande gesprekken en waardevolle ontmoetingen zijn gegarandeerd!


Ben jij klaar voor de ontmoeting? Wil jij graag met andere ogen kijken naar jezelf?


Laat het ons weten via: a.lucas@zuidoostzorg.nl Diverse 


=14.30-15.30 uur

Sunenz Swing 

Een ouderwets gezellig dansfeest speciaal voor ouderen (cliënten en hun partners / familie) en voor iedereen die graag mee wil swingen. SûnenzSwing reist langs alle locatie van ZuidOostZorg. Dans mee op oude meezingers, tranentrekkers en swingende gouw ouwe nummers!


Túnhûs Neibertilla Drachten Dinsdag 10 Mei, 15.00 uur Jantiena v.d. Schaaf j.vdschaaf@zuidoostzorg.nl


Voltawerk Gorredijk Dinsdag 24 Mei, 15.00 uur Akkie Heidstra a.heidstra@zuidoostzorg.nl


Stellinghaven Appelscha Vrijdag 10 Juni, 15.00 uur Jeannette Janssen j.janssen@zuidoostzorg.nl


Ikenhiem Beetsterzwaag Dinsdag 21 Juni, 15.00 uur Dirkje Kuiken d.kuiken@zuidoostzorg.nl


Bij u thuis

om de week 

Kunst door de brievenbus

“Om de week een cadeautje om helemaal vrolijk van te worden” is één van de positieve reacties.


Om de week krijg je als deelnemer een kaart door de brievenbus met daarop een tekenopdracht. De opdrachten zijn te maken met pen, potlood of ander creatief materiaal.


Na iedere afgeronde opdracht wordt een foto van het kunstwerk per mail gedeeld op de website van Sûnenz. Of je kan het kunstwerk langs brengen in het kunstatelier. 


De gemaakte werken worden tentoongesteld op de zuil op het winkelplein in Sûnenz, op de website en 1 x per jaar in een fysieke expositie.


Deelname is kosteloos en is voor 6 opdrachten. Daarna kan de volgende serie van 6 opdrachten worden aangevraagd.


Wil je meedoen aan Kunst door de Brievenbus? Geef je naam, telefoonnummer, adres of emailadres aan ons door via a.lucas@zuidoostzorg.nl o.v.v. ‘Kunst door de Brievenbus'


Online

maandag

13 juni

20 juni

27 juni

4 juli


=14.30-15.30 uur

Oud geleerd , jong gedaan

In samenwerking met Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan en Stichting Else organiseert ZuidOostZorg in de maand juni een interactieve online collegereeks!


Tijdens de online collegereeks, speciaal georganiseerd voor ZuidOostZorg, zal student docent Ariana u verblijden met haar collegereeks "Met de dag blijer".


Tijdens deze reeks ontdekt u welke hormonen ons blijdschap laten voelen, hoe kleuren, geuren en smaken ons positief beïnvloeden en wat het effect is van mediteren, muziek luisteren en mentaal journalen!


Deze reeks zal plaatsvinden op maandag 13 juni, 20 juni, 27 juni en 4 juli van 14.30 tot 15.30 uur via het programma Zoom. U kunt deze colleges thuis volgen, maar ook op nader te bepalen locaties van ZuidOostZorg!


Op de hoogte blijven? U kunt alvast een mail sturen naar Jorna de Koning, 06 - 123 43 598 of j.dekoning@zuidoostzorg.nlDe 

Miente 

donderdag 


14 april

12 mei

2 juni

23 juni


15.00 - 16.00


1

Koffie met een goed gesprek 

in Gorredijk 

Soms loop je in je eentje na te denken over van alles en nog wat. Dan kan het fijn zijn om eens met leeftijdsgenoten van gedachten te wisselen. Dat kan bij de UP! thema - gesprekken in de Miente, Gorredijk.


De volgende donderdagen tussen 15.00 en 16.00 uur

14 April Vriendschap

12 Mei Familie

2 Juni Tijd

23 Juni Afscheid


Contactpersoon voor informatie en opgave: Jorna de Koning, 06-123 43 598 of j.dekoning@zuidoostzorg.nl

Diverse

11 januari

25 januari

8 februari

22 februari

8 maart

22 maart

5 april

19 april

10:00-11.30

Mear mei Muzyk orkest

Vanaf 11 januari 2022 start in Sûnenz het Mear mei Muzyk orkest. Hier kun je samen muziek maken onder leiding van Annewiep en Guus van Mear mei Muzyk. Kies het instrument dat bij je past of dat je wilt leren bespelen en Annewiep en Guus zorgen dat het lukt. Instrumenten die je kunt leren spelen zijn o.a. een keyboard, trombone en klokkenspel. De repetities zijn om de week in het winkelplein van Sûnenz van 10.00 tot 11.30 uur. Na de acht repetities samen muziek maken eindigen we op 3 mei met een feestelijk optreden als hoogtepunt.
Doe mee en kom bij de muziek!

Gratis opgave via: a.lucas@zuidoostzorg.nl

Ureterp

Elke donderdag
14.30-15.30 uur

Drachten
Elke woensdag
10.00-11.00 uur

Danslessen in Ureterp en Drachten

Dansen o.l.v. Trijntje van de Dansdivisie 


Dansen is een allround vorm van fysieke training. Tijdens een dansles wordt gewerkt aan klassieke en moderne danstechnieken, die conditie, spierkracht, flexibiliteit, mobiliteit en coördinatie en evenwicht verbeteren. Daarnaast is dansen heerlijk ontspannend en is het leuk om anderen te ontmoeten. Danservaring is niet nodig!


We vragen een eigen bijdrage van 30,- euro

Elke donderdagmiddag in De Lijte Ureterp van 14.30-15.30 uur. Opgave via: receptie-delijte@zuidoostzorg.nl
Elke woensdagochtend in Sûnenz Drachten van 10.00-11.00 uur. Opgave via Trijntje De Vries trijdans@gmail.com

Drachten

ivm ziekte van Asa is dit project even on hold

Door de ogen van...

Door de ogen van... is de titel van een nieuw kunstproject in Sunenz. Asa Scholma nodigt je uit om mee te werken aan dit project. Op maandag ochtend is Asa Scholma aanwezig in het atelier in Sunenz.

neem contact op om te kijken hoe je mee kan doen: asa_scholma@hotmail.com 


  Denk mee! Doe mee! Kom langs in het atelier.

Drachten

3e vrijdag vd maand

WIIS bijeenkomst

Elke derde vrijdag van de maand komt een ervaren museum docent van museum Dr8888 met een aantal kunstwerken naar het kunstatelier in Sûnenz. Om samen naar de kunstwerken te kijken, het gesprek met elkaar aan te gaan en te leren van het kunstwerk vanuit eigen kennis en ervaringen. Wat jou opvalt in een kunstwerk zegt vaak veel over je eigen invalshoek.

Sûnenz Atelier

Drachten

2022

10:00

Keramieklessen

Keramiek cursus o.l.v. Petra Paap Thema varieert per sessie
Keramieken is werken met klei en door een drie dimensionaal werk te maken moet het van alle kanten bekeken en betast worden. Hierdoor wordt verbeeldingskracht en creativiteit aangesproken evenals doorzettingsvermogen. Daarnaast is het natuurlijk gewoon ontzettend gezellig!
Blok 1:gereed  Blok 2: 10, 17 , 24 en 31 mei Blok 3: 21 en 28 juni 5 en 12 juli
Voor deze workshop wordt per blok van 4 lessen een bijdrage van € 20,- gevraagd, te betalen in de winkel van Sûnenz. Opgave via: atelierpepales@gmail.com