Kunst activiteitenkalender

Doe ook mee!

Dinsdag 

13.00-15.00 uur

Keramieklessen in Sunenz

Keramieken o.l.v. Petra Paap van atelierpepales.nl 


Workshops werken met klei waardoor je verbeeldingskracht en creativiteit wordt aangesproken. Een blok bestaat uit 6 lessen waarvoor een eigen bijdrage van 30,- wordt gevraagd. 


Blok 1 thema beestenboel

6 sept, 13 sept, 20 sept, 27 sept, 4 okt en 11 oktBlok 2 thema familie

25 okt, 1 nov, 8 nov, 15 nov, 22 nov en 29 nov


Meedoen? geef je op via: a.lucas@zuidoostzorg.nl ENCOUNTER#7

Deelnemers gezocht voor kunstproject ENCOUNTER#7  


Heb ik jou niet eerder ontmoet?


Wie ontmoet jij tijdens Encounter#7? Jezelf? Iemand anders? Of ben je dat juist zelf? Wie was en wie ben je eigenlijk? Is dat dezelfde persoon?


Encounter#7 gaat over het leven en het lichaam. Over hoe die met elkaar verbonden zijn. En over hoe je relatie ermee verandert naarmate de tijd verstrijkt.


Met behulp van de Encounter#7-methode teken je je eigen levensloop in een tijdlijn. Je gaat met Indische inkt en een kroontjespen samen met een getrainde vrijwilliger aan de slag.


Met jouw verhalen en herinneringen aan gebeurtenissen en personen schets je een zeer persoonlijk beeld van jouw leven. Maar ook een beeld waarin anderen zich misschien wel kunnen herkennen. Over wie gaat het eigenlijk?


Meedoen met Encounter#7 geeft een frisse en verrassende kijk op jezelf en op de ander. Op hoe we ons tot elkaar en tot onszelf verhouden. Jouw getekende tijdlijn wordt, samen met de tijdlijnen van de andere deelnemers, na afloop van het project geëxposeerd in de locaties van ZuidOostZorg.


Waar raken ze elkaar? En zijn we niet eigenlijk allemaal hetzelfde? Diepgaande gesprekken en waardevolle ontmoetingen zijn gegarandeerd!


Ben jij klaar voor de ontmoeting? Wil jij graag met andere ogen kijken naar jezelf?


Laat het ons weten via: a.lucas@zuidoostzorg.nl 

Sunenz

Woensdag 

21 september
1

Verhalen Kunstwerk


Een plek om jouw verhaal te vertellen en te luisteren naar verhalen van anderen

Neem plaats op de lange bank, en luister naar achtergelaten verhalen van voorgangers. Wat wilden zij kwijt over zichzelf? En hoe willen zij zichzelf portretteren naar de rest van de wereld? Maar ook jij mag je verhaal vertellen.

Het mag een droom zijn maar ook wat je meemaakt of hebt meegemaakt. Vertel over herinneringen van vroeger, dromen voor de toekomst of fantaseer over een andere wereld. Hier mag alles. Uiteindelijk kom je aan in een ruimte waar je in je eentje jouw verhaal mag achterlaten. Druk op de knop en de opname begint. Deel je verhaal!

Beeldend Kunstenaar: Eva Koopmans

Sunenz

zaterdag 24 september

15.00 uur en 19.30 uur

De voorstelling BINGO!

Tijdens de voorstelling BINGO! mag je meedoen aan het bekende gezelschapsspel. De enthousiaste bingo dame Tine neemt je op een humoristische en eerlijke manier mee naar haar jeugd. Ze vertelt over de nogal stroeve relatie met haar moeder, en over haar uitbundige vader. Tine en haar moeder hebben elkaar inmiddels al jaren niet gezien. Maar wat was hier nou eigenlijk de reden voor?

In deze voorstelling, gemaakt door het nieuwe theatercollectief Ploech en eide, speelt Tamara Schoppert dichtbij, tussen de tafels door, het verhaal van Tine. Wanneer de hoofdprijs is gewonnen in het spel en alles is verteld, kijken we elkaar eens goed aan en drinken nog een kop koffie of thee met elkaar.

Onderdeel van de voorstelling is een nagesprek. Bij dit gesprek schuift het bestuur van de Voedselbank Drachten aan samen met het initiatief Bloedserieus.


Entree: €3,00 incl. een kopje koffie of thee

Kaarten zijn te koop aan de kassa van De Lawei, telefonisch door te bellen naar (0512) 33 50 50 of via www.lawei.nl.

Bij u thuis

om de week 

Kunst door de brievenbus

“Om de week een cadeautje om helemaal vrolijk van te worden” is één van de positieve reacties.


Om de week krijg je als deelnemer een kaart door de brievenbus met daarop een tekenopdracht. De opdrachten zijn te maken met pen, potlood of ander creatief materiaal.


Na iedere afgeronde opdracht wordt een foto van het kunstwerk per mail gedeeld op de website van Sûnenz. Of je kan het kunstwerk langs brengen in het kunstatelier. 


De gemaakte werken worden tentoongesteld op de zuil op het winkelplein in Sûnenz, op de website en 1 x per jaar in een fysieke expositie.


Deelname is kosteloos en is voor 6 opdrachten. Daarna kan de volgende serie van 6 opdrachten worden aangevraagd.


Wil je meedoen aan Kunst door de Brievenbus? Geef je naam, telefoonnummer, adres of emailadres aan ons door via a.lucas@zuidoostzorg.nl o.v.v. ‘Kunst door de Brievenbus'


De Lijte 

+

De Miente

Woensdag  

15.30 uur

Up!:

Koffie met een goed gesprek 

 


Soms loop je in je eentje na te denken over van alles en nog wat. Dan kan het fijn zijn om eens met leeftijdsgenoten van gedachten te wisselen. Dat kan bij de UP! thema - gesprekken


De Lijte Ureterp

woensdagen tussen 16.00-17.00 uur

5 okt Familie

19 okt Ouder worden

2 nov Thuis

16 nov Verlangen 


De Miente Gorredijk 

woensdagen tussen 10.30-11.30 uur

7 september Hoop

28 september Vergeven

19 oktober Angst

9 november Vertrouwen


Contactpersoon voor informatie en opgave: Jorna de Koning, j.dekoning@zuidoostzorg.nl of 0612343598.Oproep 

Waar mogen we jou ' snachts voor wakker maken?


Jouw heimelijk verlangen willen we graag op de foto zetten. En hiervan willen we dan een mooie expositie maken. Doe jij mee?

Geef je op voor eind september via a.lucas@zuidoostzorg.nl 

Diverse locaties 

Danslessen in Gorredijk, in Ureterp en Drachten

Dansen o.l.v. van de Dansdivisie 


Dansen is een allround vorm van fysieke training. Tijdens een dansles wordt gewerkt aan klassieke en moderne danstechnieken, die conditie, spierkracht, flexibiliteit, mobiliteit en coördinatie en evenwicht verbeteren. Daarnaast is dansen heerlijk ontspannend en is het leuk om anderen te ontmoeten. Danservaring is niet nodig!


De Miente: elke woensdagochtend van 10.30 uur tot 11.30 uur: opgave via Trijntje De Vries trijdans@gmail.com

geen eigen bijdrage ivm ontvangen subsidie van stichting DeFriesland


De Lijte Ureterp elke woensdag van 14.30-15.30 uur. Opgave via: receptie-delijte@zuidoostzorg.nl

Eigen bijdrage 30,- tot januari 2023 
Sûnenz Drachten van 10.00-11.00 uur. Opgave via Trudie:  be.trust@live.nl 

Eigen bijdrage 30,- tot 1 januari 2023  


Blommehoeke Drachten: 11.00-11.30 uur

Drachten

ivm ziekte van Asa is dit project even on hold

Door de ogen van...

Door de ogen van... is de titel van een nieuw kunstproject in Sunenz. Asa Scholma nodigt je uit om mee te werken aan dit project. Op maandag ochtend is Asa Scholma aanwezig in het atelier in Sunenz.

neem contact op om te kijken hoe je mee kan doen: asa_scholma@hotmail.com 


  Denk mee! Doe mee! Kom langs in het atelier.