Het Formulierenspreekuur helpt jou
14 juni 2021 

Het Formulierenspreekuur helpt jou

Moet je een uitkering aanvragen? Heb je misschien recht op toeslagen? Dan komt er veel papierwerk bij kijken. De Formulierenbrigade van de Bibliotheek Smallingerland kan je daarbij helpen.

Hulp bij lastig te lezen brieven

Bijna wekelijks staan de vrijwilligers van de Formulierenbrigade voor je klaar om je te helpen bij het invullen van formulieren. Ook wanneer je twijfelt of je een formulier wel goed hebt ingevuld, kijken zij graag met je mee. Bijvoorbeeld bij het invullen van de aangifte inkomstenbelasting.

Lang niet alle uitleg die je krijgt over je gezondheid zijn goed te begrijpen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld bijsluiters bij nieuwe medicatie. Of denk aan de instructies van je huisarts of specialist uit het ziekenhuis. Juist als het gaat om je gezondheid is het belangrijk dat je de instructies goed opvolgt en snapt wat er moet gebeuren. De vrijwilligers nemen de tijd voor je en kijken samen met jou naar de formulieren. Zo kom je er wel uit.

Maak een afspraak

Heb je hulp nodig bij het begrijpen van een brief of formulier? Maak dan een afspraak met de Formulierenbrigade van de bibliotheek Smallingerland:
Bibliotheek Smallingerland (0512) 512 680.

De hulp die je krijgt is gratis en je hoeft niet lid te zijn. Vergeet niet je formulieren en brieven mee te nemen.

Heb je vragen over de digitale overheid?

Steeds vaker moet je je zaken digitaal regelen met de overheid. Dat is lang niet altijd eenvoudig. Heb je je formulieren op orde maar kan je wel hulp gebruiken om het online te regelen? Ook dan kan je bij de bibliotheek terecht. Zij hebben veel kennis en ervaring met het online regelen van bijvoorbeeld DigiD, zorg aanvragen bij het CIZ of je rijbewijs laten verlengen bij het CBR.


Over de schrijver
Reactie plaatsen