Samen werken aan
het voorkomen van vallen

Verklein het risico om te vallen

Als je ouder wordt loop je meer risico om te vallen. Wist je dat de meeste mensen in of rond hun huis vallen? Zij zijn dan vaak voor een lange tijd of zelfs permanent afhankelijk van zorg van anderen.
Dat wil je natuurlijk graag voorkomen!

Samen werken aan het voorkomen van vallen

Ouderen lopen regelmatig ernstige complicaties op doordat ze zijn gevallen. De gevolgen kunnen best groot zijn. Denk aan hoofletsel of botbreuken. Als je ouder wordt is die kans nu eenmaal groter. Dat willen we graag voorkomen.


Samen met fysiotherapeuten en beweegcoaches uit de regio bieden we verschillende beweegprogramma's aan. Deze beweegprogramma's bestaan uit oefeningen waarin je werkt aan spierkracht, coördinatie en balans waardoor het risico op vallen afneemt. Aan de hand van een aantal tests, bespreken we jouw risico op vallen en adviseren we welk beweegprogramma het beste bij jou past.


Vallen voorkomen is beter dan genezen

Een beweegprogramma kan ervoor zorgen dat je meer zelfvertrouwen krijgt en veilig activiteiten kan ondernemen. Het kan je voorzien van waardevolle tips en oefeningen om je balans te verbeteren en het risico op vallen te verkleinen.

Loop jij een verhoogd risico om te vallen?

> Ben je de afgelopen 12 maanden gevallen?

> Ben je bezorgd om te vallen?

> Heb je moeite met bewegen, lopen of balans houden?

Ja op één of meer vragen én ben je 65 jaar of ouder?
Dan loop je meer risico om te vallen!

Valpreventieprogramma IkStaSterk

Woon je in de gemeente Smallingerland, Opsterland, Noordoost Fryslân of Dantumadeel? Klik hier voor meer informatie over de groepstraining valpreventie bij jou in de buurt.

Bewegen verkleint de kans op vallen

Het is wetenschappelijk aangetoond dat het trainen van spierkracht en evenwicht, de kans op een val verkleint. Ouderen die bewegen hebben een veel kleiner risico op vallen, dan ouderen die niet of nauwelijks bewegen. Blijf dus in beweging!


Ook in beweging komen? Bespreek de mogelijkheden!

Ga er dan over in gesprek met de buurtsportcoach in jouw regio en bespreek wat de mogelijkheden zijn. Ook kun je deelnemen aan het beweegaanbod van Sûnenz.

Meer informatie of meedoen?

Wil je meer informatie, meedoen aan een test of één van de beweegprogramma's? 


Neem dan contact op met onze projectleider:

Inez Overwijk

[T] 06-22876649

[E] i.overwijk@sunenz.nl