Exposities

Je kijkt je ogen uit bij Sûnenz

De exposities die worden georganiseerd zijn voor iedereen toegankelijk. We maken het zo laagdrempelig mogelijk, want iedereen moet toegang hebben tot kunst en cultuur. Exposities en activiteiten die worden georganiseerd schuwen het taboe niet. Denk bijvoorbeeld aan een foto-expositie waarin veelal blote mensen hun door brandwonden en amputatie beschadigde lichaam tonen. Confronterend, maar tegelijkertijd ook gewoon mooie foto’s van mensen die trots mogen zijn op wie ze zijn. Dat soort taboes maken we graag bespreekbaar, net als bijvoorbeeld seksualiteit of hoe wij met de wereld omgaan.

tot 1 oktober in Sunenz

Expositie ‘Wederzien -  wederopbouw in Noord-Nederland’ van Jaap Krol

De architectuur uit de wederopbouw (grofweg tussen 1950 en 1970) gaat ons allemaal aan. We hebben het gebouwd, zijn erin opgegroeid en hebben er afscheid van genomen. Misschien was dat afscheid niet het moeilijkste. Veel ingrijpender zijn de achtergebleven herinneringen, die je niet zomaar even wegpoetst. De fototentoonstelling ‘Wederzien – wederopbouw in Noord-Nederland’ is echter geen nostalgische reeks over vervlogen tijden. In hun eenvoud willen de foto’s een beeld schetsen van een wereld die ooit modern was.

7 dagen afval 

Gregg Segal, een Amerikaanse fotograaf, vroeg mensen in zijn omgeving om 7 dagen lang hun afval te bewaren. Daarna fotografeerde hij ze samen met hun afval.

Te bezichtigen tot 1 oktober in de Lijte Ureterp

Expositie Peijo

 

Tot 1 oktober in de Waadwente 

Het paard Peyo en zijn begeleider brengen ongeneeslijk zieke kinderen en volwassenen troost en vreugde in het ziekenhuis.


Een prachtige expositie over 'voeding'.

Tot 1 oktober 2022 te bezichtigen in de Miente Gorredijk.


Wat eten kinderen over de hele wereld? Gregg Segal fotografeerde kinderen tussen alles wat ze de afgelopen 7 dagen aten. Zie de verschillen! 

Waar mag ik je voor wakker maken?


We willen graag een nieuwe expositie maken: Idee: cliënten, medewerkers en bezoekers van ZuidOostZorg worden gevraagd naar ‘waar mag ik je ’s nachts voor wakker maken?’ de leukste (en goed uitvoerbare) ideeën worden ten uitvoer gebracht en gefotografeerd. Met deze foto’s willen we laten zien dat iedereen droomt en in is voor (soms heel onverwachte) leuke dingen.

Je idee / wens mag je sturen naar a.lucas@zuidoostzorg.nl en vanaf 1 september volgt (je ontvangt bericht als je idee wordt uitgekozen) de planning voor het fotograferen. De expositie start vanaf december in Sunenz en reist vervolgens langs een aantal locaties van ZuidOostZorg.

Wij zijn benieuwd waar we jou voor wakker mogen maken!

Met deze expositie willen we laten zien dat muziek het leefplezier verhoogt. Ieder mens heeft een muziekgeheugen dat is verbonden met bijzondere fases in het leven. Dat geheugen is zo sterk dat zelfs Alzheimer het niet uit kan wissen. Luister naar een liedje van vroeger en je komt meteen weer in dezelfde sfeer van toen.


Binnenkort weer te bezichtigen op een van onze locaties.