Exposities

Kunst exposities in Sunenz

Je kijkt je ogen uit bij Sûnenz

De exposities die worden georganiseerd zijn voor iedereen toegankelijk. We maken het zo laagdrempelig mogelijk, want iedereen moet toegang hebben tot kunst en cultuur. Exposities en activiteiten die worden georganiseerd schuwen het taboe niet. Denk bijvoorbeeld aan een foto-expositie waarin veelal blote mensen hun door brandwonden en amputatie beschadigde lichaam tonen. Confronterend, maar tegelijkertijd ook gewoon mooie foto’s van mensen die trots mogen zijn op wie ze zijn. Dat soort taboes maken we graag bespreekbaar, net als bijvoorbeeld seksualiteit of hoe wij met de wereld omgaan.

Overzicht van exposities bij Sûnenz

Dokter Peyo

Het paard Peyo en zijn begeleider brengen ongeneeslijk zieke kinderen en volwassenen troost en vreugde.
Te bezichtigen in Drachten

Robotkatten-en honden

Een prachtige fotoreportage waarin te zien is hoe de aaibare nepdieren onze cliënten troost, ontspanning en plezier bieden.

Te bezichtigen in Gorredijk

Altered

Wat is eigenlijk een kloppend lichaamsbeeld? Wat is schoonheid? Kan een beschadigd lichaam ook mooi zijn?

Te bezichtigen in Dokkum

Voeding

In deze fotoreportage zien we kinderen met hun eten, maar ook een veranderende relatie met voedsel door de globalisering.
Te bezichtigen in Ureterp

7 dagen afval

Gregg Segal, een Amerikaanse fotograaf, vroeg mensen in zijn omgeving om 7 dagen lang hun afval te bewaren. Daarna fotografeerde hij ze samen met hun afval.

Te bezichtigen in Dokkum

Online exposities

Deze exposities zijn voor nu niet meer 'in het echt' te bezoeken, maar je kunt nog steeds online genieten van de prachtige beelden en verhalen van de kunstenaars. 

Bekijk de online exposities

Expositie: Klein Venijn

Wat is Klein Venijn?
Klein Venijn gaat – geheel passend bij de actualiteit – over virussen en bacteriën. Deze interactieve tentoonstelling bestaat ten eerste uit een introductiepaneel met toegankelijke uitleg over virussen en bacteriën. Daarnaast is er een video over wat mensen kunnen doen om te zorgen dat zijzelf én de mensen om hen heen gezond blijven. En er is een spannend spel, waarin je samen met een partner de goede bacteriën en virussen te pakken moet zien te krijgen, terwijl je de ziekmakers ontwijkt. Klein Venijn is leuk en leerzaam voor alle Noord-Nederlanders van 11 tot 111!

Tiny Troublemakers?
Klein Venijn! Leer hoe virussen en bacteriën tegelijk je vriend én je vijand zijn. En haal samen met je vriendin, broer, opa of buurvrouw de highscore door ziekmakers te slim af te zijn in een razend spannend spel. De start van de interactieve installatie ‘Klein venijn wordt in verband met corona uitgesteld tot september 2021 in Sûnenz. 

En via deze links zijn twee filmpjes over Klein Venijn te vinden (een korte en lange versie).

arrow_drop_up arrow_drop_down