arrow_drop_up arrow_drop_down

Exposities

Kunst exposities online

Expositie: Klein Venijn

Wat is Klein Venijn?
Klein Venijn gaat – geheel passend bij de actualiteit – over virussen en bacteriën. Deze interactieve tentoonstelling bestaat ten eerste uit een introductiepaneel met toegankelijke uitleg over virussen en bacteriën. Daarnaast is er een video over wat mensen kunnen doen om te zorgen dat zijzelf én de mensen om hen heen gezond blijven. En er is een spannend spel, waarin je samen met een partner de goede bacteriën en virussen te pakken moet zien te krijgen, terwijl je de ziekmakers ontwijkt. Klein Venijn is leuk en leerzaam voor alle Noord-Nederlanders van 11 tot 111!

Tiny Troublemakers?
Klein Venijn! Leer hoe virussen en bacteriën tegelijk je vriend én je vijand zijn. En haal samen met je vriendin, broer, opa of buurvrouw de highscore door ziekmakers te slim af te zijn in een razend spannend spel. De start van de interactieve installatie ‘Klein venijn is in de tweede week van mei 2021 in Sûnenz. 

En via deze links zijn twee filmpjes over Klein Venijn te vinden (een korte en lange versie).

7 dagen afval

Waar gaat ons afval eigenlijk naartoe? En wat gebeurt er als we het nergens meer naar toe kunnen brengen? Gregg Segal, een Amerikaanse fotograaf, vroeg mensen in zijn omgeving om 7 dagen lang hun afval te bewaren. Daarna fotografeerde hij ze samen met hun afval.

Een leven met afval

Gregg Segal, een Amerikaanse fotograaf, vroeg mensen in zijn omgeving om 7 dagen lang hun afval te bewaren. Daarna fotografeerde hij ze samen met hun afval. In deze foto’s zien we hoe doordringend afval is: geen enkele natuurlijke omgeving is onaangetast. Een confrontatie met de effecten van ons gedrag en het resultaat van onze consumptie.

 Kan het minder? Kan het anders? Want we produceren nogal wat met z’n allen. Bij ZuidOostZorg hebben we duurzaamheid daarom hoog in het vaandel en werken we dagelijks aan het verminderen van ons afval.

 Kijk op de website van het WWF om te ontdekken hoe u zelf een bijdrage kunt leveren.

 De expositie is te zien vanaf 15 juni tot 1 oktober 2020 in de centrale hal in Sûnenz.

Online exposities

Deze exposities zijn voor nu niet meer 'in het echt' te bezoeken en te bekijken. Maar, u kunt nog steeds online genieten van de prachtige beelden en verhalen van de kunstenaars waarmee we samenwerken. Onderstaand vindt u een overzicht van alle lopende exposities die nu zijn te bewonderen via internet.

Er is iets groots, iets wilds en rustigs

Er is iets groots, iets wilds en rustigs gaande, dat is de titel - afkomstig uit een gedicht van Vasalis - van een online expositie over ouderen, intimiteit en seksualiteit. Curator Alie Lucas, fotograaf Inge Nicolaij en schrijver Adwin de Kluyver portretteren in woord en beeld het intieme leven van een generatie. Werk van Nederlandse dichters vult de foto's en verhalen - vol wellust, weemoed, verlangen en eenzaamheid - aan.

Soms word ik wakker...

Soms word ik wakker - stemmen van eenzaamheid: een literaire online tentoonstelling over eenzaamheid bij ouderen. Via een serie van verhalen en foto's wordt u een blik gegund in het leven én het hoofd van een reeks eenzame personages. Als kijker/lezer wordt u uitgedaagd om na te denken over de eigen eenzaamheid en die van anderen.

Oog in oog met oorlog

Oog in oog met oorlog: een online tentoonstelling van het Fries Verzetsmuseum waarin we teruggaan naar de oorlogsjaren in Friesland. U krijgt een indrukwekkend beeld van het verzet en de jodenvervolging in deze exclusieve live online tentoonstelling.

Expositie TattooAge

Voor het project ‘TattooAge’ fotografeerde GETOUD 25 ouderen (65 jaar en ouder) met tatoeages in hun huiskamer. Ze laten hun tatoeages zien en delen de verhalen die erachter schuilen. Van een gedane belofte aan een kleindochter tot een herinnering aan een overleden dierbare. Van een tattoo uit Berberse traditie tot tatoeages op het hoofd omdat er nergens anders meer plek was. Met het project willen we niet alleen de verhalen achter de tatoeages vertellen. We willen ook een aantal beelden bijstellen. Een van de eerste vragen die we vaak krijgen is of de tatoeages niet helemaal vervaagd of uitgezakt zijn. Mensen gaan er vaak vanuit dat de tatoeages alleen op jonge leeftijd gezet worden. Toos, Dave en nog meer deelnemers laten zien dat leeftijd natuurlijk niet uitmaakt. Zij zijn pas recent begonnen met tatoeages laten zetten (en het smaakt naar meer). Sommigen lieten zich fotograferen en interviewen om te laten zien dat ze niet ‘eng’ of ‘gevaarlijk’ zijn, een ander vooroordeel dat blijkbaar speelt. Duidelijk wordt: je bent nooit te oud voor een tattoo! 

Wij gebruiken cookies!