Sluit mij aan

Een gezellig kopje koffie én uitleg over je iPad, laptop of telefoon

Workshops

Samen worden we digitaal vaardig(er)

Sluit mij aan is een vast moment in de week waarop inwoners uit de gemeente Smallingerland welkom zijn met hun vragen over een iPad, tablet, smartphone of laptop. Of het nu om gebruik gaat of een foutmelding, kom gerust langs. Daarnaast kun je meer informatie krijgen en gratis! producten lenen uit de SlimoTheek. Allerlei handige (technologische) producten die het thuis een stukje veiliger én makkelijker maken. Probeer ze en ontdek of het iets voor je is. Ten slotte zijn er regelmatig themabijeenkomsten gedurende de Sluit mij aan middag. Tijdens een gezellig kopje koffie kennis vergroten en digitaal vaardig(er) worden.

Workshops Drachten

11

Mei
13.00

iPad/tablet, wat kan je ermee?

Tijdens deze bijeenkomst ontdek je de mogelijkheden van een iPad/tablet. Wat kun je er eigenlijk mee? Welke functies heeft het en hoe werkt het (in de basis). Deze themabijeenkomst wordt verzorgd door Stjoer.

18

Mei
13.00

Dag!enDoen! app.

De Dag!enDoen! app is een digitale activiteitenkalender van jouw gemeente met iedere dag weer de vraag: GoedenDag! wat gaat u Doen! Vandaag? De digitale activiteitenkalender laat zien wat er in jouw buurt te doen is. Wil jij meer weten hoe dit werkt? Neem je iPad, tablet of smartphone mee of bekijk het en ontdek de mogelijkheden via de aanwezige digitale apparaten. Dee themabijeenkomst wordt verzorgd door MOS, de welzijnsorganisatie in de gemeente.

25

Mei
13.00

Veilig internetten en internetbankieren

Vandaag is de Rabobank te gast om meer te vertellen over veilig internetten en internetbankieren. Waar moet je op letten? Wat zijn Cookies? Kom langs en leer meer over dit thema. Je hoeft geen klant bij de Rabobank te zijn om aan te kunnen sluiten. Iedereen is welkom.

1

Juni
13.00

De SlimoTheek

De SlimoTheek is een kast vol handige (technologische)  producten om het thuis een stuk veiliger én makkelijker te maken. Maar wat zit er nu eigenlijk allemaal in die kast? Wat kun jij of iemand in jouw omgeving hieraan hebben? En welke rol kan technologie betekenen in het dagelijks leven zonder het onnodig ingewikkeld te maken? Ontdek hier meer over tijdens de bijeenkomst die wordt verzorgd door Mieke Koot van Generatiethuis. En goed om te weten, de producten uit de SlimoTheek mag je gratis thuis uitproberen!

8

Juni
13.00

Beeldbellen

Soms is het even niet mogelijk om tegenover elkaar te zitten en contact te hebben. Dan is het mooi dat er een alternatief is: beeldbellen. Door middel van verschillende apps (programma’s) op je smartphone, tablet of iPad kun je elkaar dan spreken én zien. Denk aan WhatsApp, Facetime en Skype. Wil jij hier meer informatie over? Kom dan langs tijdens deze themabijeenkomst die georganiseerd wordt door Stjoer. Neem je eigen apparaat mee of wanneer je niet in het bezit bent van een digitaal apparaat kun je tijdens de bijeenkomst gebruik maken van één van de aanwezige apparaten.

22

Juni
15.15

Sluit mij aan on tour

Om verschillende redenen kan het soms zo zijn, dat een groep mensen niet naar Sluit mij aan middag kan komen, daarom komen wij in overleg een keer naar de mensen toe! Op woensdag 22 juni zijn we van 13.00 tot 14.15 aanwezig op de locatie van Sluit mij aan en zijn we van 14.30 tot 15.30 aanwezig in woonzorgcentrum Rispinge in Drachten om vragen te beantwoorden over je digitale apparaat of de SlimoTheek.

Workshops Drachten

14

September
13.00-14.30

Veilig Bankieren en Internetten

Vandaag is de Rabobank te gast om meer te vertellen over veilig internetten en internetbankieren. Waar moet je op letten? Wat zijn Cookies? Kom langs en leer meer over dit thema. Je hoeft geen klant bij de Rabobank te zijn om aan te kunnen sluiten. Iedereen is welkom.

Stjoer helpt je digitaal verder

Bel 058 - 284 90 20

Elke week binnen lopen bij de SlimoTheek

Elke woensdagmiddag

Behalve op feestdagen

Gratis

Ook de koffie

13.00 - 15.00 uur

Vrij binnen lopen

Sûnenz

Burg. Wuiteweg 140b, Drachten

Elke donderdagochtend

Behalve op feestdagen

Gratis

Ook de koffie

10.00 - 12.00 uur

Vrij binnen lopen

Waadwente

Birdaarderstraatweg 69, Dokkum