Alzheimer café bij jou in de buurt

Het Alzheimer Café is een maandelijks trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden. Verspreid over het land zijn er verschillende cafés te vinden, waaronder in Dokkum en Drachten.

Ervaringen uitwisselen

Het Alzheimer Café is een initiatief van Alzheimer Nederland. Wanneer je te maken krijgt met alzheimer ontstaan er vaak veel vragen en is er behoefte om ervaringen uit te wisselen. Het Alzheimer Café is de plek waar je antwoord krijgt op je vragen en waar je lotgenoten kunt ontmoeten. Elke keer staat er een ander thema centraal. Zo wordt je goed geïnformeerd over dementie en alle zaken die je dagelijks tegen komt. De casemanagers dementie en coördinatoren van Odensehuizen zijn ook aanwezig voor vragen en advies.
Er is voldoende ruimte in het programma om ideeën en ervaringen uit te wisselen. Zo kan je van elkaar leren maar ook elkaar helpen. Tijdens de informele bijeenkomsten krijg je informatie over dementie en kunnen je ideeën en ervaringen uitwisselen.

Een Alzheimer Café biedt gezelligheid en verrassende ontmoetingen. Voel je welkom en neem vooral iemand mee. Dat kan jouw geliefde zijn, maar ook een vriend, buurvrouw of familielid.


Altijd een café bij jou in de buurt

De cafés in Fryslân worden georganiseerd door de Afdeling Friesland van de Alzheimervereniging. Kijk op hun website voor de datums en waar deze georganiseerd worden: www.alzheimer-nederland.nl/regios/alzheimer-café
De toegang is gratis.

Over de schrijver
Reactie plaatsen