Cognitieve fitness in De Waadwente in Dokkum
22 juni 2023 

Cognitieve fitness in De Waadwente in Dokkum


Houd je lichaam én geest fit!

 In samenwerking met SportStudio Dokkum biedt Sûnenz vanaf september 2023 het programma Cognitieve fitness.

 Met Cognitieve Fitness daag je zowel je lichaam als je brein uit. De lessen bestaan uit een mix van lichamelijke inspanning, het uitdagen van je brein en bewust ontspannen. Bewegen is goed voor je hersenen: het zorgt voor de aanmaak van nieuwe hersencellen en nieuwe verbindingen tussen hersencellen. Met name als je iets nieuws leert, gaan je hersenen aan de slag.

 Cognitieve Fitness  is voor iedereen die zijn / haar lichaam en geest jong wil houden. Je daagt zowel je lichaam als je brein uit en je verbetert tegelijk je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Een feestje voor lichaam en geest!

Voor iedereen die ouder wordt!
Cognitieve fitness is geschikt voor iedereen die ouder wordt, maar zeker ook voor mensen die beperkter raken of bijvoorbeeld alzheimer of Parkinson hebben.

De lessen
Het 15-wekelijks programma bestaat uit diverse lessen waarbij drie elementen aan bod komen:

  1.  Lichamelijke inspanning door kracht- en cardio oefeningen. Bewegen verhoogt de hartslag en daarmee de doorbloeding. Bewegen is als ‘Pokon’ voor de hersenen.
  2. Uitdagingen voor je hersenen door oefeningen voor het geheugen, aandacht, concentratie, coördinatie en reactiesnelheid. ‘Use it or lose it’.
  3. Ontspanning door ademhalingstechnieken en mindfulness oefeningen. Dit werkt stressverlagend.

Gratis proefles!
Op 5 juli a.s. organiseren we een proefles.

Ben je nieuwsgierig geworden, geef je dan nu op voor deze GRATIS kennismakingsworkshop! Stuur een mailtje naar sport@sportstudiodokkum.nl of bel/app naar de sportstudio via 0519 - 22 00 91.

Datum: woensdag 5 juli 2023
Tijd: 16.30 - 17.30 uur
Locatie: De Waadwente, Dokkum (Birdaarderstraatweg 68)

Over de schrijver
Reactie plaatsen