De huiselijke sfeer kenmerkt de Buurtkamer
14 juni 2021 

De huiselijke sfeer kenmerkt de Buurtkamer

Andere mensen ontmoeten bij een goede bak koffie? Dat kan bij de Buurtkamers. Wij vertellen je meer over de Buurtkamers en waar je ze kunt vinden.

Meer samen, minder alleen

Heb jij de behoefte om andere mensen te ontmoeten maar is de drempel je wel eens te hoog? Begrijpelijk, je bent zeker niet de enige. De vrijwilligers en mede-bezoekers van de Buurtkamer herkennen dit gevoel en zullen je hartelijk welkom heten als de stap hebt genomen want iedereen is welkom. Die vrijblijvendheid kenmerkt de Buurtkamer.

Als we de cijfers moeten geloven is eenzaamheid een groot probleem in Nederland. Veel mensen nemen het woord ‘eenzaamheid’ gemakkelijk in de mond. Maar we weten dat het niet zo eenvoudig ligt. Sommigen zien elke dag mensen maar voelen zich toch eenzaam. Zij hebben geen ‘band’ met de mensen die zij ontmoeten waardoor het contact oppervlakkig blijft. Anderen zien soms een hele week letterlijk niemand… Je leest het al, het aanpakken van eenzaamheid vraagt om maatwerk.

Er is veel onderzoek gedaan naar het aanpakken van eenzaamheid. Het bieden van een plek om anderen te ontmoeten dicht in de buurt én het bieden van praktische ondersteuning zijn een paar van de adviezen. Daarom is de Buurtkamer ook een plek waar veel mensen baat bij hebben. De huiselijke sfeer en de mogelijkheid om geholpen te worden met praktische zaken wordt zeer gewaardeerd door de bezoekers. Het mooie is dat je zelf ook vrijwilliger kunt worden. Zo kan je iets betekenen voor anderen en juist daarmee help je jezelf. Dubbele winst zeg maar.

Waar vind ik de Buurtkamers

Ten eerste is het handig om de website te bezoeken. Hier vind je meer meer informatie, locaties en openingstijden.

We zetten de locaties alvast handig voor je op een rijtje:

  • Burgum
  • De Westereen
  • Dokkum
  • Kollum
  • Holwerd
  • Wâlterswâld

De dagen en tijden waarop de locaties geopend zijn wisselen. Op de website van de Buurtkamer staat precies omschrijven waar, wanneer en hoe laat.

De toegang is gratis. Voor de koffie/thee en activiteiten kan een kleine bijdrage worden gevraagd.

Over de schrijver
Reactie plaatsen