arrow_drop_up arrow_drop_down

Kunst online

Exposities, films, workshops en meer!

Activiteiten binnen Sûnenz

Het zijn rare tijden: ineens ziet ons leven er heel anders uit dan normaal. De kans is groot dat u thuis zit en de muren op u afkomen. U werkt hard en hebt nauwelijks tijd om te ontspannen. Of, u zit op een kamer waar bezoek niet meer welkom is en de wereld ineens heel klein voelt. Wij willen graag iets doen voor iedereen die thuiszit. Daarom organiseren Sûnenz en ZuidOostZorg speciaal voor alle medewerkers, vrijwilligers, cliënten en relaties van cliënten een online kunst platform. Hier kunt u vanuit huis workshops volgen, exposities bekijken (en beluisteren) of films kijken tijdens ons online filmfestival. Als u niet naar de kunst kunt komen, komt de kunst naar u! Iedere week breiden wij ons aanbod uit, zodat u kunt blijven genieten van films en exposities of mee kunt doen aan één van onze workshops. 

Eerste editie Sûn

Met trots presenteren we onze eerste uitgave van Sûn, de inspiratie voor lichaam en geest. Vier keer per jaar wordt Sûn uitgegeven en kunt u deze krijgen in Sûnenz, Waadwente, De Lijte, de Miente, De Wiken en Rispinge  of lezen op de website van Sûnenz. Veel lees- en doeplezier! Lees hier.


null

De Museum Plus Bus komt naar Drachten

Kunstliefhebbers kunnen kun hart ophalen in Drachten. Van 3 t/m 17 mei komt de Museum plus Bus naar Drachten en neemt vier replica's van topstukken mee uit Nederlandse musea. Het initiatief heet Topstukken On Tour en dit wil je echt niet missen!

Kunst activiteiten

Online workshops

Op deze pagina vindt u ons online aanbod van workshops. In de komende periode zullen wij hier meer workshops toevoegen. U kunt alvast beginnen met de workshop poëzie. 

0

Exposities

Deze exposities zijn voor nu niet meer 'in het echt' te bezoeken en te bekijken. Maar, u kunt nog steeds online genieten van de prachtige beelden en verhalen van de kunstenaars waarmee we samenwerken.

0

Kunstatelier

Sûnenz en ZuidOostZorg vinden het belangrijk om mee te werken aan kunstprojecten, om blikken te openen en daarmee echt een bijdrage te leveren

 

0

Naast ons eigen aanbod zijn er op het internet veel platforms te vinden waar online kunst en workshops worden aangeboden. Zodra wij iets voor u tegenkomen, delen wij het hier!

  • Slow E-motion: ouderen worden gefilmd in slowmotion, terwijl zij naar de best bekeken youtube filmpjes ooit kijken. Bijzonder om de reacties te zien! 
  • Rijksmuseum: geniet online van de collectie van het Rijksmuseum. Via beeld en audio vertellen conservatoren van het museum over hun favoriete kunstwerken. Of, neem een digitale tour door het museum!
  • Rijksmuseum podcast: In deze podcast vertellen conservatoren, experts en kunstenaars bijzondere verhalen over kunstwerken en hun makers.
  • Tussen Kunst en Quarantaine: homemade art van mensen die thuis zitten en de meest beroemde kunstwerken namaken en uitbeelden.
  • Fries Museum: digitale rondleidingen, online exposities, podcasts, spelletjes en onderwijsactiviteiten. Het Fries Museum heeft een bijzonder breed aanbod om vanuit huis te ontdekken, te leren en je te vermaken. Tip: woensdag 15 april is er een exclusieve online rondleiding!
  • Stuur een kaartje: de wereld van mensen met een handicap is door het coronavirus nóg kleiner geworden. Familie en vrienden komen nauwelijks of niet meer langs, dagbesteding of werk gaat niet door en eenzaamheid slaat toe. HandicapNL - één van de fondsen die onze projecten mede mogelijk maakt - heeft een mooi inititatief: stuur een gratis kaartje.

  • https://www.zonnebloem.nl/deelnemers/thuis/thuis-virtuele-musea Er zijn steeds meer musea die ook online hun deuren openen. Hoe? Via een virtuele rondleiding langs de topstukken! Sommigerondleidingen worden begeleid met audio dus zet je geluid aan en genieten maar!

  • https://www.zonnebloem.nl/deelnemers/thuis/muziek-theater Ga je normaal gesproken graag naar het theater om te genieten van goed spel of mooie muziek? Helaas is dat op dit moment niet mogelijk. Gelukkig zijn steeds meer mooie initiatieven waardoor je tóch het gevoel hebt in het theater te zijn. 

Wij gebruiken cookies!