Kunst

Exposities, workshops en meer!

Kunst binnen Sûnenz

 ‘Om gezonder, maar vooral gelukkiger oud te worden is het voor iedereen zelf belangrijk om na te denken en vragen te stellen over het eigen welbevinden, de leefstijl en de sociale en fysieke omgeving. Om na te denken over wat zijn mijn behoeftes en verlangens en hier formele maar ook vooral informele steun te zoeken die hierbij past.’ Simpel gezegd, wat is de ‘de reden die jij hebt om ’s ochtends uit je bed te komen’. Waar loop jij warm voor? ; Wat raakt je?; Waar ben je goed in?; Welke unieke talenten heb je en welke kun je verder ontwikkelen? 

De vraag die wij ons als organisatie daar bij stellen is: hoe kunnen wij daadwerkelijk bijdragen aan een betekenisvol leven? Bijdragen aan de wensen en verlangens van individuele (thuis wonende) ouderen? Een bijdrage leveren door mensen de ruimte te geven om te doen wat zij graag willen doen (kwaliteit van leven) en de persoon te zijn die zij graag willen zijn (zingeving), met als doel gezondheidswinst. We kijken altijd met een positieve bril naar het ouder worden en gezondheid. Wij richten ons op de mens zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt.

Dit doen we door het organiseren van niet alledaagse kunstactiviteiten waarbij we mensen uitnodigen zich te verdiepen in de wereld om ons heen en talenten (opnieuw) te ontdekken. Kunst activiteiten passend bij de doelgroep en de bijbehorende wensen. U kunt meedoen met online workshops, exposities komen bekijken en in het kunstatelier aan de slag. Zie hieronder het actuele aanbod en meld u aan.

Kunst activiteiten

Online workshops

Op deze pagina vindt u ons online aanbod van workshops. U kunt deze workshops gewoon bij u thuis volgen. Houdt u van schilderen of juist van poëzie? Kijk dan snel naar ons aanbod. 

0

Exposities

Je vindt bij Sûnenz allerlei exposities die iets met je doen. Sommige exposities verwonderen je, ontroeren je of zorgen voor een glimlach op je gezicht. Je kijkt je ogen uit! 

0

Kunst activiteitenkalender

Volg fysieke workshops bij Sûnenz en op diverse locaties van ZuidOostZorg. Houd je van dansen, schilderen of zingen? Houd dan zeker het aanbod van workshops in de gaten! 

0

Sûn magazine

In het Sûn magazine vind je inspiratie voor lichaam en geest. Denk hierbij aan gezond koken, beweegtips, creativiteit en sociale contacten. Bekijk nu het online magazine!

0

Kunstatelier 

Sûnenz en ZuidOostZorg vinden het belangrijk om mee te werken aan kunstprojecten, om blikken te openen en daarmee echt een bijdrage te leveren. Bekijk de mogelijkheden!

0

Laat je werk zien in Sûnenz 

Kun jij goed schilderen, tekenen, vilten, fotograferen of collages maken? Dan zoeken wij jou! Ontdek hoe je zelf je werk kunt tentoonstellen bij Sûnenz in Drachten of Dokkum. 

0

Pakje Kunst

Pakje Kunst is een initiatief voor lokale kunstenaars om op een laagdrempelige manier onder de aandacht te worden gebracht in eigen regio. Uit een retro sigarettenautomaat trek je geen sigaretten, maar kunst. Dit heeft beeldend kunstenaar Ro-Nalt Schrauwen uit Tilburg zo bedacht.
Pakje Kunst is een verrassing!

arrow_drop_up arrow_drop_down