Kunst online

Exposities, films, workshops en meer!

Activiteiten binnen Sûnenz

 ‘Om gezonder, maar vooral gelukkiger oud te worden is het voor iedereen zelf belangrijk om na te denken en vragen te stellen over het eigen welbevinden, de leefstijl en de sociale en fysieke omgeving. Om na te denken over wat zijn mijn behoeftes en verlangens en hier formele maar ook vooral informele steun te zoeken die hierbij past.’

Simpel gezegd, wat is de ‘de reden die jij hebt om ’s ochtends uit je bed te komen’. Waar loop jij warm voor? ; Wat raakt je?; Waar ben je goed in?; Welke uniek talenten heb je en welke kun je verder ontwikkelen? 

De vraag die wij ons als organisatie daar bij stellen is: hoe kunnen wij daadwerkelijk bijdragen aan een betekenisvol leven? Bijdragen aan de wensen en verlangens van individuele (thuis wonende) ouderen? Een bijdrage leveren door mensen de ruimte te geven om te doen wat zij graag willen doen (kwaliteit van leven) en de persoon te zijn die zij graag willen zijn (zingeving), met als doel gezondheidswinst. We kijken altijd met een positieve bril naar het ouder worden en gezondheid. Wij richten ons op de mens zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt.

Dit doen we door het organiseren van niet alledaagse kunst activiteiten waarbij we mensen uitnodigen zich te verdiepen in de wereld om ons heen en talenten (opnieuw) te ontdekken. Kunst activiteiten passend bij de doelgroep en de bijbehorende wensen.

U kunt meedoen met online workshops, exposities komen bekijken en in het kunstatelier. Zie hieronder het actuele aanbod en meld u aan.

Eerste editie Sûn

Met trots presenteren we onze eerste uitgave van Sûn, de inspiratie voor lichaam en geest. Vier keer per jaar wordt Sûn uitgegeven en kunt u deze krijgen in Sûnenz, Waadwente, De Lijte, de Miente, De Wiken en Rispinge  of lezen op de website van Sûnenz. Veel lees- en doeplezier! Lees hier.null

Kunst activiteiten

Online workshops

Op deze pagina vindt u ons online aanbod van workshops. In de komende periode zullen wij hier meer workshops toevoegen. U kunt alvast beginnen met de workshop poëzie. 

0

Exposities

Deze exposities zijn voor nu niet meer 'in het echt' te bezoeken en te bekijken. Maar, u kunt nog steeds online genieten van de prachtige beelden en verhalen van de kunstenaars waarmee we samenwerken.

0

Kunstatelier

Sûnenz en ZuidOostZorg vinden het belangrijk om mee te werken aan kunstprojecten, om blikken te openen en daarmee echt een bijdrage te leveren

 

0

Naast ons eigen aanbod zijn er op het internet veel platforms te vinden waar online kunst en workshops worden aangeboden. Zodra wij iets voor u tegenkomen, delen wij het hier!

  • Slow E-motion: ouderen worden gefilmd in slowmotion, terwijl zij naar de best bekeken youtube filmpjes ooit kijken. Bijzonder om de reacties te zien! 
  • Rijksmuseum: geniet online van de collectie van het Rijksmuseum. Via beeld en audio vertellen conservatoren van het museum over hun favoriete kunstwerken. Of, neem een digitale tour door het museum!
  • Rijksmuseum podcast: In deze podcast vertellen conservatoren, experts en kunstenaars bijzondere verhalen over kunstwerken en hun makers.
  • Tussen Kunst en Quarantaine: homemade art van mensen die thuis zitten en de meest beroemde kunstwerken namaken en uitbeelden.
  • Fries Museum: digitale rondleidingen, online exposities, podcasts, spelletjes en onderwijsactiviteiten. Het Fries Museum heeft een bijzonder breed aanbod om vanuit huis te ontdekken, te leren en je te vermaken. Tip: woensdag 15 april is er een exclusieve online rondleiding!
  • Stuur een kaartje: de wereld van mensen met een handicap is door het coronavirus nóg kleiner geworden. Familie en vrienden komen nauwelijks of niet meer langs, dagbesteding of werk gaat niet door en eenzaamheid slaat toe. HandicapNL - één van de fondsen die onze projecten mede mogelijk maakt - heeft een mooi inititatief: stuur een gratis kaartje.

  • https://www.zonnebloem.nl/deelnemers/thuis/thuis-virtuele-musea Er zijn steeds meer musea die ook online hun deuren openen. Hoe? Via een virtuele rondleiding langs de topstukken! Sommigerondleidingen worden begeleid met audio dus zet je geluid aan en genieten maar!

  • https://www.zonnebloem.nl/deelnemers/thuis/muziek-theater Ga je normaal gesproken graag naar het theater om te genieten van goed spel of mooie muziek? Helaas is dat op dit moment niet mogelijk. Gelukkig zijn steeds meer mooie initiatieven waardoor je tóch het gevoel hebt in het theater te zijn. 

arrow_drop_up arrow_drop_down