Zelfverzekerd en met een betere conditie het water in na 'Zwem je fit'!
12 juli 2023 

Zelfverzekerd en met een betere conditie het water in na 'Zwem je fit'!

Afgelopen mei zijn 10 deelnemers van start gegaan met ‘Zwem je fit’. Het beweegprogramma 'Zwem je fit’ is ontstaan door een samenwerking tussen DZ&PC, Sportbedrijf Drachten en Sûnenz. Het bestaat uit acht lessen waarbij verschillende zwemtechnieken zoals de schoolslag, de borstcrawl en de rugcrawl aan bod komen. Er wordt veel aandacht besteed aan de techniek en ook de variatie in oefeningen is groot. Tijdens de eerste en de laatste les worden er testjes afgenomen om de vooruitgang te meten.  

Deelnemers zijn enthousiast over de lessen en de begeleiding. In een gesprek met de deelnemers kwamen verschillende reacties naar voren. Een deel is gestart met ‘Zwem je fit’ om gezondheidsredenen, anderen omdat ze weer wilden gaan sporten na corona en een sport zochten die bij hun past. Ze geven allemaal aan dat hun conditie verbetert is en ze zich zelfverzekerder voelen in het water. Ook het sociale aspect en het kopje koffie na de tijd is een waardevolle toevoeging. Alle deelnemers gaan verder in de groep met gevorderden of blijven zwemmen bij DZ&PC.

Enkele reacties van deelnemers:

“Na mijn ziekte had ik lange tijd geen energie. Door ‘Zwem je fit’ heb ik veel meer energie gekregen. Ik heb hier ook in het dagelijkse leven veel baat bij. Ik vind het jammer dat het afgelopen is.”

“Het sociale aspect vind ik erg belangrijk. We hebben een hele leuke groep. Het bakje koffie na de tijd is een gezellig moment.”

“Doordat ik merk dat mijn zwemtechniek is verbetert ben ik veel zelfverzekerder in het water. De lessen waren best intensief, ik heb veel geleerd. Ik ben dan ook van plan om te blijven zwemmen.”

In het najaar start een nieuwe groep met ‘Zwem je fit’. Houd onze nieuwsbrief in de gaten.


Over de schrijver
Reactie plaatsen