Programma Beweegactiviteiten tijdens Nationale beweegweek voor ouderen van 8 t/m 12 mei 2023
25 april 2023 

Programma Beweegactiviteiten tijdens Nationale beweegweek voor ouderen van 8 t/m 12 mei 2023

Kom ook in beweging tijdens de Nationale Beweegweek!

 

Het Nationaal Ouderenfonds organiseert van 8 t/m 12 mei voor de tweede keer de Nationale Beweegweek voor ouderen. Het doel: ouderen van de bank af in beweging krijgen en tegelijk eenzaamheid tegen gaan.  

Sûnenz organiseert een aantal beweegactiviteiten tijdens deze week. Al activiteiten zijn gratis en vrijblijvend. Voor ‘Zwem je fit’ (op donderdag) is aanmelden noodzakelijk i.v.m. het aantal beschikbare plaatsen.

 

Programma

 

Maandag 8 mei: Bowls

Bowls is een precisiesport waarbij het de bedoeling is dat de spelers de afgeplatte ballen (bowls) zo dicht mogelijk naar de target (een kleine witte bal) de zogenaamde jack rollen

Tijd en locatie: van 10:00 tot 12:00u | Sportlaan 8 bij de Graspiepers

 

Dinsdag 9 mei: Shuffleboard

Shuffleboard is een mix tussen sjoelen en curling. Een simpel, maar uitdagend spel. Je kunt het spel staand spelen of vanuit een (rol)stoel en is aan te passen voor iedereen.

Tijd en locatie: van 10:30 tot 12:00u | Burgemeester Wuiteweg 140 bij Sûnenz

 

Woensdag 10 mei: Sportief Wandelen

onder leiding van Wandelsportvereniging WIK.

Bij Sportief Wandelen wordt steviger gewandeld en geoefend met tempowisselingen, waarbij in tegenstelling tot hardlopen, het contact met de grond behouden blijft. Het doel is het verbeteren van de conditie, gezondheid, lenigheid en coördinatie en vindt plaats in de open lucht.

Tijd en locatie: van 10:30 tot 11:30u |Burgemeester Wuiteweg 140 bij Sûnenz

 

Donderdag 11 mei: Zwem je Fit

Lekker bezig zijn in het water om je krachtiger te voelen en makkelijker te bewegen. Door te bewegen in het water ontlast je je gewrichten en kun je op je eigen niveau meedoen met de verschillende oefeningen. 

Tijd en locatie: van 9:30 tot 10:15u | Reidingweg 6 bij Zwembad de Welle*

* Voor deze activiteit dient u zich aan te melden bij Dennis Zijlstra via 06 - 824 269 44 of d.zijlstra@sportbedrijfdrachten.nl.

 

Contactinformatie

Heeft u een vraag over één van de activiteiten tijdens de beweegweek? Neem dan contact op met de buurtsportcoach Dennis Zijlstra via 06 - 824 269 44 of d.zijlstra@sportbedrijfdrachten.nl.

Over de schrijver
Reactie plaatsen