Boekje: Uitburgeren

Praktische gids met alles wat u wilt weten en regelen omtrent het levenseinde

Praktische informatie

Overzichtelijk weergegeven

Makkelijk leesbaar

Duidelijke informatie

Checklist

Weet precies wat u kunt regelen

Praktische gids rondom het levenseinde

Praten over het levenseinde blijkt nog steeds taboe. Dat heeft de auteur gemotiveerd tot dit voorlichtingsboek, waarin mensen met een checklist kunnen nagaan of zij alles geregeld hebben. Belangrijke vragen zijn: Wie is mijn gemachtigde als ik zelf mijn wensen niet meer kenbaar kan maken door coma, ziekte, ongeval of aftakeling? Wil ik gereanimeerd worden of niet? Wil ik nog wel opgenomen worden op de intensive care (IC)? Vraag ik euthanasie bij een ongeneeslijke ziekte of juist niet? Welke verklaringen zou ik moeten schrijven? Het boekje 'uitburgeren' is een praktische gids die u verder helpt in het maken van uw keuzes en de realisatie hiervan. Kortom: een boek dat zeker niet mag ontbreken op uw boekenplank!
Bestel direct

Ontdek het verhaal over boekje Uitburgeren

Betty Meyboom

De auteur, Betty Meyboom-de Jong (1939) was van 1990 tot 1996 samen met haar man huisarts in Opeinde (Smallingerland) en tot 2004 hoogleraar Huisartsgeneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na haar pensioen was ze voorzitter van het Nationaal Programma Ouderenzorg van ZonMw, lid van de Adviescommissie Voltooid Leven en van de visitatiecommissie TopCare-verpleeghuizen.

Praktisch, verhelderend en waardevol

"Ik las het boekje Uitburgeren toen ik met en voor mijn ernstig zieke vriendin van alles besprak en wilde regelen rondom haar ziekte, haar levenseinde en ook over de periode daarna. Het boek motiveerde en stimuleerde mij om het gesprek met elkaar te voeren en om afspraken te maken."

Bestel het boekje Uitburgeren


Let op: het boekje 'Uitburgeren' is in herdruk. De vierde geactualiseerde druk is eind februari beschikbaar en voor €14.- te bestellen. Het boekje wordt in de week van 11 maart 2024 verzonden.


Per post ontvangen

Na het ontvangen van de betaling ontvangt u na één week het boekje Uitburgeren per post. 

Kosten € 14,-


Afhalen in Drachten, Groningen of Nijmegen

Na het ontvangen van de betaling kunt u na één week het boekje Uitburgeren ophalen bij:

 Sûnenz receptie, Burgemeester Wuiteweg 140b in Drachten
Betty Meyboom in Groningen

Luud Roos in Nijmegen

Kosten € 10,-