Hulp bij je geldzaken

Je geldzaken goed regelen en je administratie goed op orde hebben is niet eenvoudig. Een beetje hulp kan je vaak wel gebruiken. De vrijwilligers van Humanitas bieden al 75 jaar dat steuntje in de rug dat soms zo nodig is.

Klopt jouw administratie?

Het Nibud doet onderzoek naar hoe wij onze geldzaken regelen. Zij vertellen ons dat 38%  van de huishoudens moeite heeft rondkomen. Dat betekent dat voor veel mensen letterlijk elke euro telt. Even zomaar een onverwachte rekening betalen of kunnen sparen is er dan niet mogelijk. Alleen als je alles goed op een rijtje hebt voorkomen je achterstanden en schulden. Kortom, een kloppende administratie is geen luxe.

Lukt het je niet om je eigen administratie goed op orde te houden? Schakel dan een Humanitas vrijwilliger in van Thuisadministratie. Samen brengen je orde op zaken zodat je administratie weer klopt. Zij helpen je ook bij het aanvragen van toeslagen waar je mogelijk recht op hebt. dat scheelt toch maar weer mooi in je portemonnee.

Lokale vrijwilligers

Humanitas werkt met veel vrijwilligers verspreid over heel Nederland. Voor hulp en vragen kan je dus terecht bij vrijwilligers dicht bij je in de buurt. Vul je plaatsnaam in op de website www.humanitas.nl om bij een lokale afdeling terecht te komen.

Geldproblemen? Onderschat het niet.

Het hebben van geldproblemen kan iedereen overkomen. Bijvoorbeeld door het wegvallen van een goed betaalde baan, scheiding of ziekte. De gevolgen hiervan kunnen enorm zijn. Sommigen raken hun huis noodgedwongen kwijt of er ontstaan ruzies met familie of vrienden. Je kan je voorstellen dat dit stress veroorzaakt en andere gezondheidsproblemen. Op deze website van Humanitas kan je een aantal ervaringsverhalen lezen.
Ons advies: Geldproblemen? Onder het niet en vraag hulp als je er zelf niet uit komt.

Leestip: Wil je meer lezen over het onderzoek van het Nibud over geldzaken in Nederland? Klik dan op deze link Nibud: rapport geldzaken

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen