Ken jezelf

Een mooi overzicht van activiteiten

Odensehuis Dirk Baron Drachten

De sfeer is huiselijk en ongedwongen. De plek waar je terecht kan met al je vragen over (beginnende) dementie.

-

Elke  week

Drachten Dokkum

Kunst

Kunst en het actief deelnemen aan culturele activiteiten draagt bij aan een gelukkig leven. Daarom hebben wij een wisselend en breed aanbod van kunstactiviteiten waar je aan kunt deelnemen. In Het Atelier op ons winkelplein organiseren wij wekelijks kunstactiviteiten.

-

Elke

week

Drachten

YogaPlus

Iedereen kan meedoen met YogaPlus. De meeste oefeningen gebeuren zittend of staand bij de stoel. Zo is yoga prettig en heilzaam voor iedereen.

Ook meedoen of eerst even een kijkje nemen?
Neem dan contact op met
Antje Fokkema 06 - 40 22 40 83

-

Elke  week
Drachten

Odensehuis

Het Odensehuis Dirk Baron in Drachten biedt een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor iedereen die te maken heeft met dementie. Tessa de Jong, coördinator staat altijd klaar voor met koffie en een goed gesprek. Het Odensehuis is elke maandag en donderdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

-

Elke

maand

Drachten

Alzheimer

Het café is voor iedereen die te maken heeft met Alzheimer. Elke keer staat een onderwerp centraal, vaak is er een spreker. En dat allemaal in een gemoedelijke sfeer, net als in een gewoon café. Het programma duurt ongeveer twee uur en de toegang is gratis. Bel met de Afdeling Friesland van de Alzheimervereniging.

-

Twee keer per jaar

Drachten Dokkum

SûnMarkt

Laat gratis je bloeddruk, hartslag, vetpercentage en meer meten. En ontvang gezondheidsinformatie tijdens de SûnMarkt. Ook is het mogelijk om de uitslagen te bespreken met een ouderenverpleegkundige. De gezondheidsmarkt vindt meerdere keren per jaar plaats in Drachten en Dokkum.

-

Op afspraak

Drachten Dokkum

SûnAdvies

Een investering in je gezondheid is de beste investering die je kunt doen. Door het Sûnadvies krijg je een andere kijk op jouw eigen leefstijl en ontvang je handige tips waar je zelf misschien nog niet over heeft nagedacht. Vaak kan je met slechts een paar kleine aanpassingen de gezondheid al verbeteren.

-

Op afspraak
Drachten

Welzijn op Recept

Welzijn op Recept is voor mensen met weinig sociale contacten of die vastlopen. De huisarts en wijkverpleegkundigen kunnen dit recept uitschrijven. De ontvanger kan deze verzilveren bij de welzijnsmedewerker van het MOS. 

-

Op afspraak
Dokkum

Mantelzorgpunt

Het leveren van mantelzorg is erg belangrijk en waardevol maar soms ook zwaar en belastend. Het Mantelzorgpunt biedt steun en advies, ook bij praktische zaken.  En bovenal altijd een luisterend oor.

-

Elke week
Dokkum

Buurtkamer

Andere mensen ontmoeten bij een goede bak koffie of thee. Dat kan bij de Buurtkamer in Dokkum. Elke dinsdagmiddag en donderdagochtend kan je vrijblijvend binnenlopen aan de Oranjewal 28 in Dokkum.