Langer thuis blijven wonen dankzij technologie
09 maart 2021 

Langer thuis blijven wonen dankzij technologie

Slimme technologie kan je helpen in je dagelijks leven. Kijk alleen maar naar de mobiele telefoon die je in je hand houdt. Voor veel mensen een onmisbaar slim stukje technologie. Maar er is natuurlijk veel meer technologie waar je gebruik van kunt maken. De SlimoTheek laat je deze mogelijkheden zien. Maar we gaan nog een stapje verder. We lenen ook uit. Zo kan je thuis het apparaat van je keuze uitproberen. Laten we je wat meer vertellen over de SlimoTheek.

Je eigen leven blijven leven

Wij geloven dat technologie je helpt om je leven te kunnen blijven leven zoals je dat zelf wilt. Daarom brengen we de technologie naar je toe. Dat doen we bijvoorbeeld met iPad cursussen en nu ook met de SlimoTheek. We laten je zien welke slimme technologie je kan gebruiken om je huis slim te maken én om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Je kunt onze workshops volgen en wanneer je er thuis niet uit komt, dan komen onze vrijwilligers bij je langs. De uitleen is gratis onder 1 voorwaarde: deel je ervaringen met ons. Als we dit doel met z’n allen, weten we goed wat wel en wat niet werkt. Zo kunnen we elkaar verder helpen.
We vertellen je kort over twee apparaten uit onze SlimoTheek.

We kunnen niet zonder goede slaap

20% van alle Nederlanders zeggen slaapproblemen te hebben. Ze komen niet goed in slaap, worden steeds wakker of te vroeg wakker. We weten dat een continu gebrek aan slaap kan leiden tot ziektes als diabetes of depressie. Kortom, goed slapen is goed voor je. De huisarts kan je medicijnen voorschrijven die je helpen om beter te slapen. Het nadeel is dat deze medicijnen vaak vervelende bijwerkingen. Gelukkig zijn er meer manieren die je helpen met lekker slapen. Zoals voordat je gaat slapen je te ontspannen en ademhalingsoefeningen. De slaaprobot Somnox helpt je hierbij. De Somnox maakt subtiele geluiden en bewegingen. Hierdoor raak je ontspannen en val je niet alleen rustiger in slaap, ook sneller en dieper. Met de app kan je de Somnox laten aanpassen aan je eigen ademhaling en je favoriete geluiden laden. Bij de SlimoTheek kan je de Somnox een aantal weken lenen zodat je kunt ontdekken of het ook bij jou goed werkt.

Wie staat er voor je deur?

Voor velen is het eigen huis een veilige plek. Dat wil je zo houden. Daarom openen we niet zomaar onze voordeur voor iedereen. Met de deurbel met camera en videoscherm kan je zien wie er voor je deur staat. De bel hang je op bij de voordeur. Omdat hier een camera in zit, kan je op een schermpje zien wie er aan de deur staat. Bij goed volk, kan je gerust de deur openen. Twijfel je nog, dan kan je op afstand praten met je bezoeker.
Ook dit is een product dat je kunt lenen in de SlimoTheek. We leggen je uit hoe het werkt en hoe je het kan gebruiken thuis.

Waar vind je ons

Je vindt de SlimoTheek in het Sûnenz Centrum, aan de Burg. Wuiteweg 140b in Drachten en in de Waadwente, Birdaarderstraatweg 82 in Dokkum. Je kunt de SlimoTheek overdag vrij bezoeken en meer lezen over de producten. Wil je meer informatie, maak dan een persoonlijke afspraak.

Let op: op dit moment zijn we de SlimoTheek aan het inrichten. We zullen jullie vertellen wanneer we hiermee klaar zijn en je kunnen ontvangen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen