Nieuws
Sûnenz
Nieuws
09/07/2023
1 min
0

Sûnenz en Sportbedrijf Drachten organiseren Vitaliteitsmarkt met thema ‘Valpreventie’

09/07/2023
1 min
0

Op vrijdag 6 oktober a.s. organiseren Sûnenz en Sportbedrijf Drachten een Vitaliteitsmarkt voor ouderen. Tijdens de Vitaliteitsmarkt staat het thema ‘valpreventie’ centraal. De kans om te vallen neemt toe naarmate men ouder wordt en kan allerlei nare ongelukjes met zich meebrengen. Sûnenz en het sportbedrijf slaan samen met een aantal andere partijen hun handen ineen door samen te werken aan valpreventie. Door middel van een test wordt aangetoond of iemand meer risico heeft om te vallen. Hieruit volgt een bijpassend advies en kan men aansluiten bij een (beweeg)programma’s om de kans op vallen te verkleinen.

Tijdens de Vitaliteitsmarkt kunnen ouderen een valrisiscotest doen om erachter te komen of zij meer risico lopen om te vallen of hoe zij deze kans kunnen verkleinen. “Werken aan kracht en balans zijn daarbij erg belangrijk”, zegt Floris Koudenburg, beweegmotivator bij Sûnenz. “We zien regelmatig dat ouderen complicaties oplopen doordat ze zijn gevallen. Voor hun natuurlijk erg vervelend. De gevolgen kunnen best groot zijn. Denk aan hoofletsel of botbreuken. Als je ouder wordt is die kans nu eenmaal groter. Dat willen we graag voorkomen.”

Voorkomen is beter dan genezen

De Vitaliteitsmarkt staat volledig in het teken van het bevorderen van een gezonde levensstijl en het voorkomen van vallen. Op de Vitaliteitsmarkt is het mogelijk om een test te doen waarbij duidelijk wordt of je als oudere meer kans hebt om te vallen. In de test worden vragen gesteld over balans, bewegen en lopen. Sûnenz en het Sportbedrijf Drachten bieden samen met een aantal andere partijen op maat gemaakte programma’s voor mensen die een verhoogd risico lopen om te vallen. Het verminderen van het risico op vallen is van grote waarde voor mensen die ouder worden. Een valpreventieprogramma kan ervoor zorgen dat je meer zelfvertrouwen krijgt en veilig activiteiten kan ondernemen. Het kan je voorzien van waardevolle tips en oefeningen om je balans te verbeteren en het risico op vallen te verkleinen.

Over de Vitaliteitsmarkt

Verder zijn er op de Vitaliteitsmarkt meer organisaties die adviseren over veilig thuis wonen en een gezond en vitaal leven en het beweegaanbod in de regio. Iedereen die op een positieve manier wil werken aan zijn of haar gezondheid is welkom! 

De Vitaliteitsmarkt vindt plaats op vrijdag 6 oktober van 14.00 u tot 16.00 uur in Sûnenz (Neibertilla) aan de Burg. Wuiteweg 140 te Drachten. Toegang en deelname aan de valpreventietest zijn gratis. 

Reacties
Categorieën