Voor kleine verrichtingen naar de Regiopoli
04 mei 2021 

Voor kleine verrichtingen naar de Regiopoli

We kennen allemaal het ziekenhuis als de plek waar je moet zijn voor gespecialiseerde zorg. Bij de Regiopoli wordt deze zorg juist buiten het ziekenhuis gegeven. Dat is mooi, want nu kan je voor kleine ingrepen terecht bij Sûnenz.

Ziekenhuisbezoek is niet noodzakelijk

Binnen de Regiopoli werken de huisartsen en de specialisten van het ziekenhuis Nij Smellinghe slim samen. In dit artikel vertellen we je meer over deze samenwerking. Deze samenwerking gaat namelijk nog een stap verder. Want ook voor kleine verrichtingen kan je terecht bij de Regiopoli. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld een kleine trigger finger operatie of het verwijderen van een moedervlek. Dit soort kleine verrichtingen worden gedaan door een huisarts die zich hierin heeft gespecialiseerd. Zo hoef je niet naar het ziekenhuis maar kan je voor kleine ingrepen terecht bij Sûnenz.

Je kunt bij de Regiopoli terecht voor de volgende verrichtingen:

  • Operatie trigger finger
  • Ganglion
  • (Vermoeden) huidkanker
  • Verwijderen van vetbulten
  • Verwijderen van moedervlekken
  • Ingegroeide teennagel
  • Inbrengen Implanon

De nacontrole vindt plaats bij je eigen huisarts of bij Sûnenz. Je eigen huisarts blijft altijd de hoofdbehandelaar.
Twijfel je of je terecht kunt bij de Regiopoli? Vraag dan je eigen huisarts naar de mogelijkheden. Hij of zij kan een verwijzing voor je regelen.

Geen eigen risico

Deze kleine verrichtingen vallen niet onder je eigen risico. Daarom hoef je geen eigen bijdrage te betalen. Dat is een groot verschil met een bezoek aan een specialist in het ziekenhuis. Dit valt namelijk wel onder je eigen risico. Moet er een aanvullend onderzoek gedaan worden zoals bloedafname of het maken van een röntgenfoto? Dan valt dit wel onder je eigen risico.

Waar moet je zijn?

Je vindt de Regiopoli in Sûnenz, burgemeester Wuiteweg 140b in Drachten. Volg de borden met ‘Gezondheidsplein’ totdat je in de wachtkamer bent. Hier wordt je opgehaald. Mocht je een afspraak willen afzeggen, doe dit dan op tijd zodat je extra kosten voorkomt. Je vindt het telefoonnummer op je verwijsbericht.

Over de schrijver
Reactie plaatsen