Een gezond en schoon gebit met Mondzorg
08 juni 2021 

Een gezond en schoon gebit met Mondzorg

Schone tanden, een frisse adem en een gezond gebit. Een goede mondhygiëne helpt je daarbij en is ontzettend belangrijk voor je algemene gezondheid. Liesbeth Sterenberg van Mondzorg geeft je advies op maat.

Een gezond en schoon gebit

We vertellen je niets nieuws als we zeggen: voorkomen is beter dan genezen. Toch willen we benadrukken dat dit ook geldt voor een goede mondhygiëne. Het regelmatig laten controle van je gebit door de mondhygiënist houdt je mond gezond en fris.

Problemen zijn natuurlijk niet altijd te voorkomen. Je kan last krijgen van je tandvlees, een vieze smaak hebben in je mond, gaatjes of tandsteen. Liesbeth Sterenberg zorg ervoor dat je zo snel mogelijk weer een gezond en schoon gebit krijgt. Je kan ook bij haar terecht met de volgende problemen:

  • Bloedend tandvlees
  • Loszittende tanden
  • Gaatjes behandelen en fluoride behandeling
  • Advies en nazorg bij implantaten
  • Bacterieel mondonderzoek

Hulp krijgen bij je mondverzorging

Wanneer je moeite hebt om zelf goed je mond te verzorgen, dan is hulp nodig. Natuurlijk geeft Liesbeth zelf deze zorg maar vaak zijn er ook zorgprofessionals die deze zorg geven. Liesbeth heeft veel ervaring in het begeleiden van de zorgprofessionals bij het geven van goede mondzorg. De praktijk is zo ingericht dat er ruimte is voor mensen die in een rolstoel zitten.
Goed om te weten is dat de behandeling vaak volledig vergoed wordt vanuit de AWBZ.

Soms is er voor een goede mondverzorging hulp van derden nodig. Mondzorg Sterenberg heeft veel ervaring in het begeleiden van hulpverleners en verzorgenden bij het geven van mondzorg. Zij krijgen advies en maken samen een persoonlijk mondzorgplan voor de patiënt. In de inrichting van de praktijk is rekening gehouden met deze speciale vorm van mondzorg. Er heerst rust, er is extra ruimte en de praktijk is volledig toegankelijk voor patiënten in een rolstoel. Er kan zelfs gebruik gemaakt worden van een tillift.  Deze behandeling wordt vaak volledig vergoed vanuit de AWBZ.

Meer over ons Sûnenz Centrum

Je vindt ons centrum in Drachten aan de Burgemeester Wuiteweg 140b. We hebben het centrum opgedeeld in een aantal pleinen. Op elk plein vind je aanbod dat je helpt om zo goed en gezond mogelijk oud te worden. Denk bij voorbeeld aan de huisarts op het Gezondheidsplein, de muziektherapeut op het Behandelplein of het Kunstatelier op het Winkelplein. Alle bedrijven die je vindt in ons centrum noemen wij partners. Met hen werken wij samen aan gezondheid, aan die van jou en aan die van onszelf.

Samen richten wij ons op een actieve leefstijl. Wij hebben het dan over elke dag bewegen, gezond en bewust eten en die dingen doen waar je blij van wordt. Dit doen wij omdat dit een van de belangrijkste middelen is om gezondheidsproblemen die horen bij het ouder worden te voorkomen of uit te stellen. Al deze aspecten vind je terug in ons centrum. Omdat we dit alles onder een dak aanbieden, kunnen we gemakkelijk samen werken aan gezondheid.

Liesbeth Sterenberg van Mondzorg kan je vinden op ons Gezondheidsplein.

Over de schrijver
Reactie plaatsen