Eerste vrijwilliger DemenTalent van start in de gemeente Ooststellingwerf
14 juni 2023 

Eerste vrijwilliger DemenTalent van start in de gemeente Ooststellingwerf

Het benutten van talenten en bevorderen van welzijn bij dementie

Sûnenz is gestart met het project DemenTalent in de gemeente Ooststellingwerf. DemenTalent heeft als doel om de talenten van mensen met dementie te benutten en hen te helpen aan vrijwilligerswerk in de regio. Dit geeft hen een waardevolle rol in de samenleving en bevordert hun welzijn. Sûnenz kreeg kort geleden subsidie van de gemeente Ooststellingwerf voor dit innovatieve project. Inmiddels is de eerste vrijwilliger gestart!

Van betekenis zijn en blijven
 
DemenTalent streeft ernaar om de talenten en vaardigheden van mensen met dementie te benutten. Het project wil een positieve verandering teweegbrengen in het leven van mensen met dementie en hen helpen om hun eigenwaarde en gevoel van betekenis te behouden. Door vrijwilligerswerk te doen dat aansluit bij hun talenten en de dingen die ze nog wel kunnen, verhoogt hun welzijn en gevoel van eigenwaarde.

De eerste vrijwilliger is van start!
 
De eerste vrijwilliger binnen DemenTalent is gestart met het doen van vrijwilligerswerk. Hanneke Visser (56) was al een bekend gezicht bij ZuidOostZorg waar ze eerder vrijwilligerswerk deed op het dagcentrum. Toen er dementie geconstateerd werd, raakte ze uit het arbeidsproces. Gelukkig kon ze terecht op haar oude plek. Ze zegt daar het volgende over: “Op deze manier heb ik het gevoel dat ik nuttig kan zijn voor andere mensen en kan ik doen wat ik het allerliefste doe: zorgen voor andere mensen.” Begeleiding krijgt ze van de coördinator van het dagcentrum, die Hanneke als een waardevolle toevoeging ziet voor het team en de cliënten. Inmiddels is ook gestart met vier andere kandidaten. Hun talenten worden in kaart gebracht en hier wordt een geschikte vrijwilligerswerkplek bij gematcht.

Over DemenTalent
 
DemenTalent kan niet zonder de steun van lokale organisaties en instellingen. De komende periode is het doel om het project bij zoveel mogelijk partijen onder de aandacht te brengen en zoveel mogelijk vrijwilligers te laten starten met vrijwilligerswerk. Wilt u meer informatie over DemenTalent? Dan kunt u terecht bij Ingrid Dijkstra, projectleider via 06-831 773 51 of i.dijkstra@zuidoostzorg.nl.

Over de schrijver
Reactie plaatsen